满分5 > 初中英语试题 >

Many teenagers feel that the most import...

Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their families don't know them as well as their friends do. In large families, it is quite often for brothers and sisters to fight each other and then they can only go to their friends for some ideas. It is very important and necessary for teenagers to have one good friend or a group of friends.

Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking among themselves on the phone. This communication with friends is very important in children's growing up, because friends can discuss something difficult to say to their family members.

However, parents often try to choose friends for their children. Some parents may even stop their children form meeting their good friends. Have you ever thought of the following questions?

Who choose your friends? Do you choose your friends or your friends choose you? Have you got a good friend your parents don't like? Your answers are welcome.

1.Many teenagers think that their _____ can know them better than their parents do.

A. friends            B. teachers

C. sisters and brothers D. classmates

2.When teenagers are not with their friends, the usual way of communication is to ________.

A. go to their friends

B. talk with their parents

C. have a discussion with their family

D. talk with their friends on the phone

3. What is important in children’s growing up?

A. Parents’ love.B. The communication with friends.

C. Education in school. D. We don’t know.

4.The main idea of this passage is that ________.

A. Teenagers need good friends

B. Friends can give good advice

C. Parents often choose friends for their children

D. Good friends can communicate with each other

 

1.A 2.D 3.B 4.A 【解析】 试题分析:本文讲述了朋友对年轻人的重要性。很多年轻人觉得比起父母来,自己的朋友更懂得自己。他们很多时间和朋友在一起,即使和朋友分开的话,也会和朋友打电话联系。但是父母也会干涉孩子们选择朋友。 1.细节理解题。句意:很多年轻人认为,比起他们的父母,谁更理解他们?根据文中第一段:Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends很多年轻人认为他们生命中最重要的人是他们的朋友。They believe that their families don't know them as well as their friends do.他们相信他们的家人不如朋友了解他们。由此可知,年轻人觉得最理解自己的人是朋友。故选A。 2.细节理解题。句意:当年轻人不和朋友们在一起的时候,他们最常见的沟通方式是什么呢?根据文章中第二段Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking among themselves on the phone. 甚至当他们没有和朋友在一起的时候,他们通常花费很多时间 在朋友中通过电话交谈。故选D,在电话中和朋友交谈。 3.细节理解题。句意:在孩子们的成长中有什么事情是很重要的?根据文中第二段:This communication with friends is very important in children's growing up,这种和朋友的沟通交流在孩子们的成长过程中很重要。故选B。 4.主旨大意题。句意:这篇文章的主要意思是什么?主旨大意题要通过文章整体把握它的含义,本篇文章主要讲述青少年需要朋友,朋友对于青少年来说很重要,故选A。 考点:社会现象类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

            Film Times(13th June-23th June)

Futailong Film: Harry Potter(3 hours)

Date: Sunday                                 Time: 2:00pm-5:00pm

Price: ¥45(adults); ¥35(children under 18)    Tele: 0579-83238858

Yintai Film: Catch Me If You Can (2 hours and 35 minutes)

Date: Saturday and Sunday                       Time: 4:00pm

Price: ¥40(children under 12 are not allowed)       Tele: 0579-83235585

Jinhua Film: The Twins (1 hour and 40 minutes)

Date: from Monday to Friday                     Time: 2:30pm

Price: ¥35(free tickets for children under 10)        Tele: 0579-83476678

Binghong Film: I Spy (2 hours)

Date: from Monday to Friday                     Time: 9:00am

Price: ¥30                                   Tele: 0579-83222268

1.Which film lasts the shortest?

A. Harry Potter B. Catch Me If You Can

C. The Twins D. I Spy

2.You can see Harry Potter on ________.

A. Saturday B. Sunday

C. FridayD. Monday

3.When Mr Wang and his 9-year-old son go to see The Twins, they should pay ________.

A. ¥45B. ¥40C. ¥35D. ¥30

 

查看答案

I sat down to read under an old tree in the park. I felt my life was     , for my whole world was dark.

A young boy ran up to me, out of     . He stood right before me with his head down and said        , “Look what I found!” In his hand was a flower, and what a poor sight! The flower was dry and        . I gave him a small smile and then turned my eyes away so that he could take his dry flower and go off to play.

, he sat next to my side and placed the flower to his      and said in surprise, “It smells sweet and it’s beautiful, too. That’s     I picked it. Here, it’s for you.” The flower before me was dead. But I knew I must     it, or he might never leave. So I accepted the flower, and replied, “This is just what I     .” Just then, for the first time I noticed that the boy could not        —he was blind.

Tears (眼泪) came down my face as I      him for picking the best one. “You’re welcome.” he smiled, and then ran off to      . I sat there and wondered how he was able to learn about my pain (痛苦).

Through the eyes of a blind child,       I could see the problem was not with the world; the problem was me. And for all those years I myself had been      . I decided to see the beauty in life, and          every second of my life. And then I held that dry flower up to my nose and breathed in the smell of a beautiful rose.

1.A. hopelessB. colorfulC. simpleD. wonderful

2.A. mind  B. troubleC. breathD. work

3.A. sadly  B. strictlyC. angrilyD. excitedly

4.A. deadB. freshC. aliveD. heavy

5.A. So  B. Or    C. HoweverD. And

6.A. headB. noseC. earD. neck

7.A. how  B. whenC. whereD. why

8.A. buy  B. sellC. acceptD. break

9.A. admire  B. dislikeC. wantD. have

10.A. cryB. speakC. smileD. see

11.A. forgaveB. thankedC. paidD. hated

12.A. sleep  B. studyC. danceD. play

13.A. at mostB. at timesC. at firstD. at last

14.A. cheerfulB. usefulC. blindD. deaf

15.A. waste  B. enjoyC. loseD. forget

 

查看答案

I think teenagers should be allowed to go to meet internet friends alone.

—_________. It’s too dangerous.

A. I agreeB. I think so

C. I don’tD. I disagree

 

查看答案

—Could you tell me _______at the meeting?

—Sorry, I don’t know. I didn’t attend it.

A. what does the headmaster say    B. What did the headmaster say

C. What the headmaster says        D. What the headmaster said

 

查看答案

Now air in our town is ____ than it used to be. Something must be done to it.

A. very good       B. much better  

C. rather than    D. even worse

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.