满分5 > 初中英语试题 >

A reader wrote in to say that she was fe...

A reader wrote in to say that she was feeling left out at break because her best friend wasn’t around.Here’s our advice to her, and to all kids who feel lonely sometimes.

It’s hard when a best friend isn’t around,maybe because she moved to a different school or a different class.You may feel lonely at break or lunchtime.You want to have new friends.But how do you make them? Maybe it seems like everybody else already has their friends.But remember, there’s always room for more friends.

Start by looking around your classroom-thinking about which kids you’d like to play with at break。Look for chances to say hi to them,smile and be friendly.Offer to share something or express your appreciation(欣赏)to them.Invite someone to play with you or say “Do you want to sit here?” at lunchtime.When you are at break,walk over to kids you want to play with,act friendly, and say “Hi, can I play, too?” or just join in.

If you have trouble doing this or if you’re feeling shy, ask your teacher to help you make new friends.Teachers are usually pretty good at matching up friends.The best way to make friends is to be a friend.Be kind,be friendly, share,say nice things,offer to help,and pretty soon,you’11 have one,or two,or even more new friends.

You might still miss that special best friend.But when you see each other, you can share something you didn’t have before she left:You can introduce her to your new friends!

1.This passage is written for ________.

A.teachers    B.parents

C.students D.visitors

2.According to the writer, some kids feel lonely at break because they ________.

A.have trouble with their studies

B.don’t have their best friends around

C.need their parents to be with them

D.are too young to look after themselves

3.The underlined word this in Paragraph 4 means ________.

A.sharing your ideas    B.talking before many people

C.studying better at school D.developing new friendship

4.The expression “feeling left out” in the first paragraph means“    ”in Chinese.

A.受冷落    B.被调侃

C.挨批评    D.遭攻击

5.Some kids need help from teachers to make friends because ________.

A.they miss their old friends a lot

B.they have no time to stay with others

C.teachers know who wants a new friend

D.they are shy or not good at making friends

 

1.C 2.B 3.D 4.A 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文是一篇记叙文,作者主要讲述了当好朋友不在身边的时候,就如何结交新的朋友提出一些建议和办法。 1.判断推理题。根据短文第二段It’s hard when a best friend isn’t around,maybe because she moved to a different school or a different class的描述可以推知,这篇文章是写给学生们。故选C。 2.短文第一段A reader wrote in to say that she was feeling left out at break because her best friend wasn’t around的描述可知,一些小孩子感到孤单害怕是因为他们的好朋友不在身边。故选B。 3.判断推理题。根据短文第三段描述的可知,这里是指是用不同的方法结交新的朋友,即发展新的友谊。故选D。 4.词义猜测题。通读全文,这篇文章内容都是围绕当在受到冷落后如何去结交新朋友的问题展开的。故选A。 5.四段If you have trouble doing this or if you’re feeling shy, ask your teacher to help you make new friends的描述可知,当你害羞或不擅长交朋友的时候,可以让老师帮你交新朋友。故选C。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Jia Meng used to keep a diary in Chinese.But one year ago,the l4-year-old girl from Heilongjiang began to write her diaries in English,because Jia found her mother was reading her diary secretly.She changed the language because her mother can’t read English.“It’s like killing two birds with one stone,”said Jia.“My privacy(隐私)becomes safe and my English improves a lot.”

Jia’s mother is not the only mom who reads her child’s diary.Recently, Renmin University of China had a national survey among over 2,300 parents.The results show that about 40% of parents read their children’s secrets.That’s why, like Jia,many teenagers try to find ways to protect their privacy.

Wu Lei,15,of Shanxi,keeps a diary, too.But he doesn’t write it on paper.He writes online, which he thinks it perfectly safe because his parents “know nothing about the Internet.”

Lu Huan,13.of Guangdong,said her parents always secretly listened to the talk between her friends and her on the telephone in theft room.To solve this problem,Lu asked her parents to buy her a mobile phone.

“Parents want to know what is going on in their children’s lives,”said Shao Xiaozhen,a teenage expert in Beijin9.“But sometimes they go about it the wrong way.” Shao suggested to teenagers that instead of hiding their secrets,talking to parents is a better solution.”If your parents know that you are safe,they’11 let you keep your secrets.”

1.Jia Meng writes her diaries in English in order to improve her English.

2.Recently, Renmen University of China had a national survey, and the results show that about 40% of parents read their children’s secrets.

3.Keeping a dairy online is the best way to protect their privacy according to the article.

4.Lu Huan asked her parents to buy her a mobile phone in order to protect her privacy.

5.Shao Xiaozhen thinks parents will let children keep their secrets,if they talk to parents and let parents know they are safe.

 

查看答案

—We are going to play in tomorrow’s football match.I feel very nervous.Dad.

—________.I'm sure you can win the match.

A.Sorry    B.Take it easy

C.Good idea D.Have fun

 

查看答案

The man ________ is talking to our teacher is Betty’s father.

A.which    B.whom

C.who D.what

 

查看答案

If you have trouble pronouncing these words, you can repeat them over and over again ________ you are comfortable with them.

A.unless    B.if

C.until D.while

 

查看答案

一Would you like to go to the amusement park?

—If Jack does,________.

A.I go.too    B.so will I

C.neither will I D.so do I

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.