满分5 > 初中英语试题 >

Today almost everyone knows computers an...

Today almost everyone knows computers and the Internet. If I ask you “What is the most important thing in your life?” may be you will say “Computers and the Internet”.

    The first computer was made in 1946. It was very big but it worked slowly.. Today, computers are getting smaller, and smaller, but they work faster and faster. What can computers do? A writer has said, “People can't live without computers today.”21cnjy.com

   The Internet came a little later than computers. It is about twenty-five years later than computers. But now it can be found almost everywhere. We can use it to read books, send e-mails, do some shopping, play games or make friends.                21*cnjy*com

   Young men, especially the middle school students like the Internet very much. They often go into the Internet bars as soon as they are free. They make friends on the Internet and maybe they have never seen these friends. They don't know their names, ages and sex(性别). They are so interested in making the “unreal friends” that they can't put their heart into study. Some of them play the games in the Internet bars all day and all night. Many of them can't catch up with others in many subjects because of that.

   Now the government has done many things. Some gangster Internet bars(黑网吧)have been banned(取缔). But that's not enough. The teachers and parents are still worrying about their students and children.

   We can use computers and the Internet to learn more about the world. But at the same time, we should remember that computers and the Internet could not do all the things.www-2-1-cnjy-com

1.How was the first computers?

A.It was not big.         B.It couldn't work fast

C.It was very cheap.      D.It was no useful

2.When did people begin to use the Internet?

A.In the 1940s.           B.In the 1980s. 

C.In the 1970s.           D.In the 1960s

3.Which of the following is true?

A. Computers can help people do everything.

B. Middle school students aren't allowed to use the Internet.

C. Some students have used the Internet bars to make the “unreal friends”.

D. computer isn’t good to students.

4.Which is the best title of the passage?

A. Computers and the Internet.   

B. The Greatest Invention of This Century.

C. Gangster Internet Bars.     

D. How to use the Internet

5.What's the meaning of the word “that” in the fourth paragraph (段落)?

A. Students often go into the Internet bars as soon as they are free.

B. And they play the games in the Internet bars all day and all night.

C. Students are so interested in making the “unreal friends” that they can't put their heart into study.

D. All of above

 

1.B 2.C 3.C 4.A 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文主要为我们介绍了电脑和互联网的起源,他们的用途,以及我们人类,尤其是学生们应该如何正确的使用电脑,使用互联网的问题。 1.细节理解题。根据短文的第二段中It was very big but it worked slowly可知,最早是计算机非常大,工作的速度也很慢。故选B。 2.推理判断题。根据短文的第二段和第三段中The first computer was made in 1946. The Internet came a little later than computers. It is about twenty-five years later than computers.可知,第一台计算机出现在1946年,而因特网比计算机要晚25年,经过简单计算,我们可以知道,因特网大约出现在20世纪70年代的时候。故选C。 3.推理判断题。根据短文第四段的内容可知,They make friends on the Internet,They are so interested in making the “unreal friends”很多学生们都在因特网上交不真实的朋友,故C选项的说法是正确的。A和D的说法都太绝对了,B选项不符合文意。故选C。 4.主旨大意题。这篇短文主要为我们介绍了电脑和互联网的起源,他们的用途,以及我们尤其是学生们应该如何正确的使用电脑,使用互联网的问题。故A选项Computer and Internet 这个题目可以概括本文的中心内容,故选A。 5.推理判断题。根据短文的第四段Many of them can't catch up with others in many subjects because of that.可知,很多学生因为那个在许多科目上赶不上别人,这里的that 代指的应该是这句话之前的内容,即学生们对因特网的错误使用,如一有空的时候就去网吧,不努力学习,整天打游戏,在网络上交虚拟的朋友等这些。故A、B、C三个选项都正确。故选D。 考点:教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mr. White works in an office. One day, when he had lunch, a friend came to visit him . They were very happy and talked a lot. Then they looked at the clock on the wall. It was time to go to office. He had to stay goodbye to his friend and left. It was raining hard and the streets were wet. He drove too fast to see the red lights . And he couldn’t stop his car and hit a car in front of his. An old man got off and called out angrily, “ What are you doing? Do you want to hit me to death(死亡)?”

“I’m sorry , sir,” said Mr. White . “I didn’t find the lights turned red.” Then he brought out a bottle of wine(酒) and gave it to the old man .21教育名师原创作品

“ It’s very cold today , sir ,” said Mr. white . “Please drink a little , then you’ll be warmer.”

   The old man drank some wine and became happy. “I’m feeling much better now. Why don’t you drink any?” he asked.

“I can’t drink anything now ,sir,” answered Mr. White.“I’m waiting for the policeman to come .Only drunkers(酒鬼)cause accidents, you know!”

1.The story happened________________.

A.in the morning        B. in the afternoon 

C. in the evening       D. at night

2.Mr White drove too fast because _______________

A.he was happy that day            

B.he was good at drinking

C.there were few cars in the street 

D.he was afraid to be late

3.Mr White hit the car because  ________.

A.he didn’t see it             

B.it was raining hard

C.he couldn’t stop his car in time

D.he couldn’t drive at all.

4.Mr White gave a bottle of wine to the old man ________.

A.to put the blame onto him 

B.to make him happy

C.to make him warm          

D.to leave there before the policeman

5.At last ___________________.

A.  the old man felt much better

B. the old man was friendly to Mr White

C. Mr White drank some ,too .

D. Mr White fooled the old man .

 

查看答案

People all over the world are learning English . Some learn at school , others study by      . A few learn English by listening      the radio.

   Why do all these people want to learn English ? It’s difficult   this question. Many children learn English at school because it is one of their subjects. Some people learn English because       useful for their work. Many students often learn English for their    education because         college some of the books they will use are written         English .

   It is not     to learn a foreign language. But there is      difficult in the world if you        your heart into it .2-1-c-n-j-y

1.A. himself   B.oneself     C. themselves    D. ourselves

2.A. of        B.with         C. to            D. in

3.A. answer    B. answering    C. answered      D.to answer

4.A. it’s       B. its          C. they’re       D.their

5.A. lower     B.longer       C. shorter      D. further

6.A . near     B.at          C. on          D. in front of

7.A. in        B. with         C. by          D. from 

8.A. free      B.difficult     C. busy          D. easy

9.A. something B. anything    C. nothing       D. some

10.A.keep     B. put          C. take          D. bring

 

查看答案

Great changes __      _ since he left his hometown.

A.have taken place          B.have been taken place

C.were taken place          D.took place

 

查看答案

----________, everyone ! I have some good news to tell you.

---- What’s it ?

A. Listen to    B. Hear     C. Hear of     D. Listen up

 

查看答案

A new pen          for me by my aunt tomorrow.

A. bought   B. will buy    C. was bought   D. will be bought

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.