满分5 > 初中英语试题 >

I was in line waiting to pay. A little b...

I was in line waiting to pay. A little boy in the front was buying some clothes.

I noticed that the little boy was paying mostly with change (零钱). It seemed that he had broken his pig bank (猪形储蓄罐) to do this shopping. However, the cashier told him he was $ 8.00 short after counting his money.

It was clear that the boy had already used all the money. The lady in front of me said, “Well, I could pay half of that.” I told the boy that I could pay the other half. We dug into our handbags. However, both of us only had ten-dollar bills (纸币). Other shoppers began digging into their pockets to find some change. It was amazing and touching as all these strangers seemed to react (反应) with the same mind. All wanted to be of help. Within minutes the cashier said, “I have too much money.” The cashier didn’t need our ten-dollar bills. Then the lady in front of me said, “Wait! I didn’t even get a chance to give anything!”

I smiled at her and said, “You did your share, because it was your idea and you started all this.” The little boy smiled and thanked us. I was left with a good feeling. I saw the love and goodness of others all around me. The woman in front of me smiled and said, “It sure feels good to give, doesn’t it?” I smiled back and said, “Yes!”

1.What is this passage mainly about?

A. Love and goodness.     B. Culture and tradition.

C. Friendship and honesty.           D. Communication and understanding.

2.How much were the clothes that the boy wanted to buy?

A. $ 8.00.      B. Ten dollars.   

C. All his money.     D. All his money and another $ 8.00.

3.Why did the writer and the woman both feel glad?

A. Because the boy had saved some money.

B. Because they both didn’t need to give anything.

C. Because the cashier didn’t look down on the boy.

D. Because all the shoppers around were willing to help the boy.

4.What does the underlined word “touching” most probably mean?

A. 令人感动的  B. 令人难过的    

C. 令人失望的      D. 令人害怕的

5.What’s the correct order of the following events?

a. The cashier got enough money for the boy’s clothes.

b. The cashier counted the boy’s money.

c. The shoppers looked for some change in their pockets.

d. The boy went to the line to pay.

A. b, a, c, d B. b, c, a, d          C. d, b, c, a   D. c, d, b, a

 

1.A 2.D 3.D 4.A 5.C 【解析】 试题分析:文中给我们介绍了大家一起帮助小男孩买到衣服的事情。 1.主旨大意题。这篇短文主要是关于什么的?爱和善良。通读全文可知这篇短文主要是大家一起帮助小男孩买到衣服的事情,故选A。 2.男孩想要买的衣服多少钱?他所有的钱另加8美元。根据文中However, the cashier told him he was $ 8.00 short after counting his money.可知是他所有的钱另加8美元,故选D。 3.作者和这名妇女为什么两个人都感到高兴?因为周围所有买东西的人都愿意帮助男孩。根据二、三段大家都想帮助男孩可知是因为周围所有买东西的人都愿意帮助男孩,故选D,其他项不符合题意。 4.词义猜测题。这个题目问的是,划线单词“touching”最可能是什么意思?A. 令人感动的。根据男孩钱不够,大家都想帮助男孩这件事可知,当所有的陌生人好像是同一种反应(大家都想帮助男孩)的时候,这是A. 令人感动的。 5.以下事件的正确顺序是什么?通读全文可知答案,故选C。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

China and the Netherlands (荷兰) are long-time friends. The Netherlands is more than 41,500 square kilometres in area. It is a bit larger than the size of Taiwan, China.

The Netherlands is rich in culture and art. It is home of many great artists, for example, Vincent van Gogh. Besides fine art, the Netherlands is also called the country of tulips (郁金香). It has the world’s largest tulip garden: Keukenhof garden.

Dutch people are very hard-working. There’s a saying: “God made the Earth, but the Dutch made Holland.” More than a quarter of the country is below sea level. So Dutch people build many dams (水坝) to protect the country from flooding. They have created almost one sixth of the country from seas and rivers!

Did you know?

Rubber ducks are popular around the world. Dutch artist Florentijn Hofman created it in 2007. The yellow duck is 26 metres high.

Wooden clogs (木底鞋) are traditional shoes in the Netherlands. They make good gifts for tourists.

In the Netherlands, it is impolite to start eating at once. Dutch people will sometimes say “delicious” before eating.

Like the UK, the Netherlands also has

kings and queens.

1.Taiwan, China is     than the Netherlands in area.

A. a bit smaller   B. much larger    C. much smaller  D. a little larger

2.Paragraph 3 mainly tells us about    .

A. hard-working Dutch people           

B. culture in the Netherlands

C. Dutch artists   

D. size of the Netherlands

3.What is not talked about in the reading?

A. Table manners. B. Artists.          C. Weather.    D. Tulips.

4.About     of the Netherlands is created from the seas and rivers.

A. 16%    B. 25% C. 60%   D. 75%

5.Which is NOT TRUE about the Netherlands?

A. China and the Netherlands have been neighouring countries for a long time.

B. Keukenhof garden is famous for tulips.

C. The Dutch may give foreign friends wooden clogs as small presents.

D. In the Netherlands, it’s good manners to praise (称赞) the food before eating.

 

查看答案

Traffic is becoming worse and worse in big cities. Heavy traffic has caused a lot of     to people’s life and work. For example, people have to get up     to go to work on time and come back very late when their work is     .

There are many causes (原因) for     problems, but the following may be the most important ones. One cause is the great increase (增长) in the        of private cars. Cars need more space but they     fewer people. When more and more cars appear, roads and streets become very     . It also causes air pollution. The other cause is that some people don’t care about traffic     . They cross the streets even when the traffic lights are still     . This may easily cause traffic accidents. But how can we     these problems? I think if we go out by bus or by bike more often, we’ll use cars less. It may be a helpful way.

1.A. suggestionsB. problems  C. types      D. imaginations

2.A. quietlyB. late    C. gently      D. early

3.A. over    B. on     C. in          D. out

4.A. food      B. water     C. traffic        D. electricity

5.A. price     B. number   C. population     D. distance

6.A. give        B. use    C. make      D. carry

7.A. wide       B. long     C. crowded       D. empty

8.A. rules      B. waysC. reports     D. dates

9.A. green      B. red    C. yellow      D. black

10.A. discuss     B. thinkC. forget      D. solve

 

查看答案

— Mum, do you mind my listening to music for a while?

   . But please listen to it with your earphone.

A. Yes, please    B. No, thank you    

C. Not at all        D. Yes, I do

 

查看答案

In our life, we can work hard on one task    , and then another. In this way, all your dreams can be realized.

A. at a time    B. on time      

C. at the time    D. all the time

 

查看答案

When the fire started, Tom was     to help all the children out. He is both brave and smart.

A. too calm    B. calm enough       

C. too nervous      D. nervous enough

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.