满分5 > 初中英语试题 >

Will you trust your friends if you can’t...

Will you trust your friends if you can’t see anything? If you are falling, do you believe they will catch you and help you stand up? Our teacher helped us to get the answer.

One day, Mr. Morrie came into the classroom and said he had a game for us to try. He divided us into two groups. One student from the first group, stood in front of us with his eyes closed, and then fell backwards(向后地). The second group stood behind him. Before he fell on the floor, they should catch him and not let him get hurt. Most of us were uncomfortable with this. We were afraid that they wouldn’t catch us and we would hit the floor. So we didn’t move. We just stood there and laughed in embarrassment.

Finally, one student, a thin, quiet, dark-haired girl called Sarah, decided to move. She crossed her arms in front of her body, closed her eyes, and slowly fell backwards. She looked quiet but brave.

For a moment, I was sure that she was going to fall on the floor. But before she hit the floor, the other students caught her, held her and finally helped her stand up.

“Whoa!!” We were all surprised, and also encouraged(受鼓舞的). The girl was happy, too. Seeing this, Morrie smiled and said to the girl, “When you close your eyes, you can’t see anything. You won’t feel safe. When you are falling, the feeling gets stronger. You are not sure whether you will hit the cold, hard floor or the warm, soft hands of your friends. But if you are brave enough to trust them, they will not let you down(使人失望).”

1.What is Morrie?

A. A student.B. A teacher.C. A manager.D. a farmer.

2.Why didn’t the students move at first?

A. They didn’t want to play the game.

B. They thought the floor was dirty.

C. They didn’t understand Marrie.

D. They were afraid of falling down.

3.What did the writer think of the girl?

A. Careful.        B. Active.

C. Quiet but brave.D. Careless.

4.What happened to the girl in the end?

A. She fell on the ground.    B. She felt sad.

C. Only the writer helped her. D. The other students caught her.

5. Why did the students feel encouraged?

A. They felt they could trust each other.B. They could stop the game finally.

C. They wanted to do something else.    D. They thought they won the game.

 

1.B 2.D 3.C 4.D 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了一位老师为了让学生明白如果你对其他人足够的信任,他们不会让你失望所做的一个试验。 1.推理判断题。根据短文第一段Our teacher helped us to get the answer.可知下文的Morrie是老师,故选B 2.We were afraid that they wouldn’t catch us and we would hit the floor.可知他们害怕会摔倒撞到地板,故选D 3.细节理解题。根据第三段She looked quiet but brave.故选C 4.But before she hit the floor, the other students caught her, held her and finally helped her stand up. 可知其他的同学接住了她并帮助她站了起来,故选D。 5.最后一段可知,女孩的行为使他们认为他们是可以信任对方的,故选A。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

One day I found that my computer disappeared(消失). I looked for it everywhere. I asked, “Where is my computer?” Dad rushed into my room and shouted at me      , “Your computer? I sold it!         I found you were spending too much time playing online games!”

I was very unhappy, but I knew it was          to beg(乞求) him for my computer. All day long, I did              but sit in front of my desk. Thinking of my homework and reports, I was even more          . I couldn’t look up information on the Internet. What was more, getting used to typing(打字) on the computer, I wrote so           just like a primary school student. I usually spent more than four hours talking with my friends online. But what could I do now?

I          to go out and talk a walk. I walked into a park. I saw kids playing or doing exercise in the park and having fun. I suddenly felt          . “How long ago did I last come to this park?” I asked myself. I used to play in the park every afternoon with my classmates. We played basketball and had a lot of fun. What happened to me?             can I choose to lock myself in a room in front of a computer, wasting my time, doing nothing useful? I am a            .

1.A. angrily   B. sadly    C. happilyD. carefully

2.A. So       B. If        C. AlthoughD. Because

3.A. useful   B. useless    C. helpful    D. possible

4.A. everything   B. somethingC. nothingD. anything

5.A. happy   B. unhappyC. angry    D. worried

6.A. quickly   B. slowly    C. well    D. happily

7.A. forgot   B. decided    C. helped  D. hated

8.A. angry   B. disappointedC. relaxedD. unhappy

9.A. How       B. What    C. When    D. Who

10.A. fool   B. guest    C. leader    D. wiser

 

查看答案

--- Lily, you’re so kind to help me. Thanks a lot.

--- ____________.

A. Certainly not.B. My pleasure.

C. With pleasure.D. Take it easy.

 

查看答案

--- It’s so cold today. Would you mind my ____________ the door?

--- ____________. Do it as you like.

A. to close; Not at allB. closing; Never mind

C. closing; Certainly notD. to close; Better not

 

查看答案

--- ____________ my glasses? I can’t read without them.

--- I ____________ them on the desk, but they are not there now.

A. Have you seen; have seenB. Have you seen; saw

C. Did you see; have seenD. Did you see; saw

 

查看答案

You can only borrow two books ____________ if you don’t have a library card.

A. on timeB. in time

. from time to timeD. at a time

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.