满分5 > 初中英语试题 >

Just as in face-to-face communication, t...

Just as in face-to-face communication, there are some basic rules of behavior(行为) that should be followed on the Internet. The basic rule is simple: treat others in the same way you would want to be treated. Imagine how you’d feel if you were in the other person’s shoes.

For anything you’re about to send: ask yourself, “ Would I say that to the person’s face?” If the answer is no, rewrite and reread. If someone in the chat room is rude to you, you needn’t fire back. You should either ignore(不理睬) the person, or use your chat software to block their messages. Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.

Everyone was new to the network once. Offer advice when asked by newcomers, as they may not be sure what to do or how 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!to communicate. When someone makes a mistake, be kind about it. If you do decide to tell someone about the mistake, point it out politely. At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended(冒犯). You’d better not ask others questions about their age, sex and families. Unless you know the person very well, and you are both comfortable with sharing personal information, or don’t ask such questions.

1.The Chinese meaning of the sentence “ treat others in the same way you would want to be treated”

A. 以牙还牙      B. 以己度人       C. 治病救人       D. 殊途同归

2.You should point out someone’s mistake __________.

A. politely     B. rudely           C. patiently        D. seriously

3.If you don’t know the person very well, you’d better not ask_______.

A. their age     B. their sex          C. their weight     D. both A and B

4.This passage is mainly about ____

A. how to communicate            

B. sharing personal information

C. basic rules of behavior on the Internet.

D. respecting others in the chat room.

 

1.B 2.A 3.D 4.C 【解析】 试题分析:这篇短文讲述了一些基本网络行为准则。最基本的原则是以己度人,要尊重别人的观点。如果有人犯了错误,可以有礼貌的指出,自己犯错的话要道歉。另外,不要轻易打听别人的年龄性别等问题。 1.判断推理题。这句话的意思是treat others in the same way you would want to be treated让你想得到的对待方式来对待别人;故选B,以己度人。 2.细节理解题。根据文中第三段描述If you do decide to tell someone about the mistake, point it out politely.如果你觉得告诉别人他的错误,要有礼貌的指出来,故选A。 3.细节理解题。根据文中第三段描述You’d better not ask others questions about their age, sex and families.你最好是不要询问别人的年龄,性别和家庭。故选D。 4.主旨大意题。这篇文章主要讲述了在网络交往上也有很多的行为规则,故选C,网络基本行为规则。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

March 5 is Lei Feng Day. Lei Feng is one of the most famous role models(榜样) in China. He is known for his warm heart and kind deeds(行为). We should learn from him. In honor of this great person, we did lots of kind deeds on March 4. Take a look!

Xu Hanchi, 13:

I went to a square(广场)in a local university with my classmates to do cleaning. We swept off the fallen leaves and picked up rubbish. When we finished, the ground was very clean. Though no one came up to praise us, we still felt very happy. We learned that doing good things itself could make us happy.

Zhu Lingyue, 14:

My group cleaned the teachers’ office that day. When we got there, we were surprised that the office was not as clean as we expected. How could teachers work in such an untidy(不整洁的) place? We started cleaning quickly. Teachers work really hard and may not have the time to clean their offices. It’s great that we can do something to help make them less tired.

Tom Rui, 14:

We helped clean the yard in the front of a hospital, but some patients(病人) there left us a very bad impression(印象). They were very impolite and shouted at nurses and doctors. I think nurses and doctors’ work is hard. They try their best to help us. We should give them more respect and understanding.

1.The three children did lots of kind deeds _________

A. on March 5      B.. on March 8      C. on March 4      D. on March 3

2.Zhu Lingyue _______ on that day.

A. cleaned the yard              B. cleaned the teachers’ office  

C. cleaned a square              D. cleaned a hospital.

3.Tom Rui thinks the patients in the hospital are ________

A. kind           B. polite              C. happy          D. rude

 

查看答案

He was a single father, raising a 5-year-old boy alone. He worried about his son growing up without a mother to care for him.

One day he went away on business, leaving the child alone. He was worried about the child all the way, not knowing if he had eaten. But his child always told him not to worry. He went home quickly after finishing his work.

When he got home, the child was deep asleep. He was tired out. When he was about to sleep himself, he was surprised to find an overturned bowl of noodles under the quilt. He spanked his sleeping son angrily: "Why are you so naughty, making the quilt dirty? Who will wash it?" It was the first time that he had hit his boy after his wife's death.

"I haven't," the boy explained with tears in his eyes. "This is your supper, Daddy." In order to let his father eat dinner as soon as he got home, the boy cooked two bowls of noodles: one for himself, the other one for his father. He was afraid his father's noodles would get cold, so he placed them under the quilt to keep them hot.

Hearing this, the father hugged his boy tightly without saying a word.

1.According to the passage we know the boy only had _________.

A. a grandfather     B. a mother   C. a father   D. a grandmother

2.The single father was always worried about ______.

A. his work           B. his money   C. his son        D . his quilt

3.When the father got home , __________________________

A. His son wasn't at home.             B. He was tired out       

C. His son was doing his homework       D. He was very happy.

4.When the father knew the truth, _________.

A. He hit his son                      B. He was very upset.      

C. He hugged his son tightly.              D. He 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!went outside.

 

查看答案

Your junior high school (初中) years are coming to an end. Most of you will go to_______in a senior high school after the big exam. _________   are you expecting from senior high school?  __________    hear what plans some students have for the future.

Zhou Jie, 15, from Shanghai, “I have heard that although Senior 3 is a   ________  year, students feel less stressed out in Senior 1 and Senior 2. I hope there’ll be time to enjoy   _______   , especially tennis. The Tennis Masters(大师)Cup will be held in Shanghai. I’m going to volunteer and I’m sure I’ll really enjoy it.”

Jin Li, 16, from Harbin, “I really enjoy science. I’m crazy about  _______  model planes, although I’m not good at  _______   . I’ll learn more science in my senior high school. Anyway, sometime in the future I’m going to build a super model plane!”

Wang Ya, 15, from Xiamen, “I hope I can be  _______    in my senior high school. I’m only 155 cm. I want to be 162 cm.  _______    most of the girls in my family don’t grow any taller than 160 cm. I hope I’m different.”

Li Fan, 15, from Puyang, “I hope I can make more friends. In my senior high school, I’ll meet different people from different areas. I hope I can learn new things _______   them.”

1.A. walk      B. study       C. play        D. write

2.A. When     B. How学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!       C. What       D. Where

3.A. Let’s      B. It’s        C. They’re     D. That’s

4.A. hot        B. hard       C. light        D. kind

5.A. books     B. shows     C. photos      D. sports

6.A. making    B. sitting      C. cooking    D. cleaning

7.A. us         B. him       C. it           D. her

8.A. shorter    B. heavier    C. thinner      D. taller

9.A. So        B. But       C. When       D. If

10.A. to       B. for        C. from        D. at

 

查看答案

—The party is a great success. We've had a good time.

—______!

A. It doesn't matter      B. No, just so so.

C. It's not very goodD. I'm glad to hear that

 

查看答案

3D printers are still _____ expensive for most of us ______ afford.

A. so, toB. such, to    C. too, toD. much, to

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.