满分5 > 初中英语试题 >

A punctual person is in the habit of doi...

A punctual person is in the habit of doing a thing at the correct time and is never late for anything.

     An unpunctual man never does what he has to do at the right time. He is always in a hurry and in the end loses both time and his good name. A lost thing may be found again, but lost time can never be got back. Time is more useful than material things. In fact, time is life itself. An unpunctual man is always wasting his most important things as well as others'. An unpunctual person is always saying unhappily that he finds no time to answer letters or return calls. But the man who really has much to do is very careful of his time. He knows that he can not finish all his work unless he carefully does every piece of work.

Being unpunctual is the sign of disrespect (不尊重_) towards others. If a person is invited to dinner and arrives later than the time when he should be there, he keeps all the other guests (客人)waiting for him. Usually this will be thought as a great disrespect to the host and all the other guests.

Not like a punctual person, an unpunctual one can't do his duty wonderfully, whether it is public or personal. Imagine how it would be if those who should do important tasks failed to be on time. A man who is known to be often unpunctual is never believed by his friends or fellow men.

1.The Chinese meaning of the word "punctual" in this passage is probably “       ”.

A. 守时的     B.听话的      C.守纪律的      D.能干的

2.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. An unpunctual person often has more time.

B. A punctual person often does his work wonderfully

C. A punctual person often has a busy life.

D.. An unpunctual person has more work to do.

3.When you are invited to dinner, you'd better arrive there         .

A. in a hurry                   B. after the host

C. at the decided time          D. before other guests

4.From the passage, we learn that an unpunctual man usually          in the end.

A. saves time for others        

B. leaves his family and friends

C. gets his chances and knowledge    

D. loses his time and good name

 

1.A 2.B 3.C 4.D 【解析】 试题分析:这篇短文给我们讲述的是守时的人和不守时的人的区别。守时的人总是会在正确的时间去做事情,而且从不会迟到,他们会把时间安排的井井有条;而不守时的人总是匆匆忙忙,什么事情也做不好,最后还会丢掉自己的好名声。 1.词义猜测题。根据这个单词所在的句子A punctual person is in the habit of doing a thing at the correct time and is never late for anything.我们可以知道,这样的人习惯在正确的时间做事情,并且做任何事情都不会迟到。故这个单词的意思应该是守时的。故选A。 2.推理判断题。根据第二段An unpunctual person is always saying unhappily that he finds no time to answer letters or return calls.可知,不守时的人总是抱怨他没有时间写信或回电话,由此可知A不争气;C选项应该是不守时的人会觉得生活很繁忙,故C不对;根据短文第二段的内容我们可以知道,并不是不守时的人有很多工作要做,而是他们不知道怎样安排好时间,显得每天都很匆忙,故D也不对;根据Not like a punctual person, an unpunctual one can't do his duty wonderfully,可知,B选项是正确的。 3.推理判断题。根据短文第三段中If a person is invited to dinner and arrives later than the time when he should be there, he keeps all the other guests (客人)waiting for him. Usually this will be thought as a great disrespect to the host and all the other guests.可知,如果我们被邀请去吃饭,我们应该按照约定的时间准时到达,否则就会让所有其他的客人等,这样被认为对主人和其他的客人是不尊重的。故选C。 4.细节理解题。根据短文第二段中An unpunctual man never does what he has to do at the right time. He is always in a hurry and in the end loses both time and his good name.可知,不守时的人从来不在正确的时间做事情,他总是很匆忙,最后不光会失去时间,还会丢掉他的好名声。故选D。 考点:人生哲理类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Today there are policemen everywhere, but in 1700, London had no policemen at all. A few old men used to protect the city streets at night and they were not paid.

About 300 years ago, London was starting to get bigger and more and more people began to live there. The city was very dirty and many people were poor. There were so many thieves who stole money in the streets that people stayed in their homes as much as possible.

In 1750,Henry Fielding started to pay a group of people to stop thieves. They were like policemen and were called “Bow Street Runners” because they worked near Bow Street.

Fifty years later, there were 120 “Bow Street Runners”, but London had become very big and needed more policemen. So in 1829 , the first Metropolitan(or London)Police Force was started with 3,000 officers. Most of the men worked on foot, but a few rode horses. Until 1920 all the police in London were men.

Today, London police are quite well paid and for the few police officers who still ride horses, the pay is even better than for the others.

1.In 1700, the men who protected the streets were paid     .

A. a few      B. nothing     C. a little     D. a lot

2.About 300 years ago, many people      .

A. wanted to leave London       

B. had big houses in London

C. became policemen           

D. came to live in London

3.People didn’t leave their houses because        .

A. they had no money           

B. they were afraid of losing money

C. the city was not clean         

D. they liked homes

4.The “Bow Street Runners”        .

A. stopped people stealing        

B. stole money

C. paid people to steal           

D. stopped people riding horses

 

查看答案

 

Guitar lessons

An excellent musician. Good-at teaching kids

for 5 years..Your home or mine. Call Larry at

67895532.

Lost dog

Medium size, spotted white short hair..Answer

you when you call it David. Many thanks for

returning it. Call Susan at 7328059.

Taxi driver wanted

Full time. Experience and good knowledge of

the city are necessary. Under 45 years old.

Call Mr. White at 5132683

Apartment for sale

Two bedrooms, a kitchen and a bathroom.

Hot water 8:00 - 18:00. Beautiful sights out

of the windows. E-mail: sdgt@ 163.com.

1.If you want to ______,you can make a call. The number is 67895532.

A. take guitar lessons     B. employ a musician

C. learn to drive   D. sell your guitar

2.Who should you call if you find the lost dog ?

A. Larry               B. David             C. Mr. White      D. Susan

3.When is hot water provided in the apartment?

A. At any time.                   B. At night.    

C. In the day time.                D. Only in the morning

4.The four passages above are ______.

A. pieces of news                    B. letters     

C. telephone messages                D. advertisements

 

查看答案

Dolores Huerta has worked hard most of her life to help other people. She has helped change things so that farm workers can have a better life.

Dolores grew up in California. She was a good student and liked school. After she finished high school, she went to college and studied to be a teacher. After she became a teacher, Dolores noticed that many of her students were not getting enough food to eat. Some of them wore very old clothes. Dolores wondered how she could help them.

Dolores decided to stop teaching so that she could spend more time helping the farm workers and their families. One thing she wanted to do was to get more pay for farm workers so they could buy their children the things they needed.

Dolores knew that many farm workers moved often from one place to another to help pick different kinds of fruits and vegetables. She began talking and writing about these workers. Even people who lived far from California read what Dolores wrote.

Getting higher pay for the farm workers was not easy. Dolores worked hard to make sure that farm workers got good pay for their work. She knew that nothing would change unless people made new laws to help the workers. Through all her hard work, new laws were made that gave farm workers good pay.

Dolores Huerta has worked for more than 30 years in many different ways to make life better for working people. She has shown how much one person can change things.

1.Dolores became a ____ after she left college.

A. farmerB. teacherC. worker D. lawyer

2.Dolores gave up her first job because ____.

A. she found it was too boring for her

B. the work condition was too bad 

C. she wanted to do more for others

D. she got little pay for her work

3.How did Dolores help farm workers?

A. She gave them food and clothes.

B. She helped them teach their children.

C. She helped them got more pay.

D. She made new laws for them.

 

查看答案

When people think of tigers, they think they are strong and dangerous. But now, the big animal is calling for our help. There were once eight kinds of   in the world, but three died out during the 20th century. In the last 70 years, the   of Siberian tigers (东北虎)has gone from as many as 300 to   22 somewhere, The Siberian tiger has been   dying out completely, If the government doesn’t make any efforts, it’s quite   that there will be no more Siberian tigers in China in ten to twenty years.

In order to double the number of wild tigers in the   ten years, the World Wildlife Fund has started a program recently. It   save wild tigers and put an end to tiger hunting and killing. China, together with twelve other   ,has joined in.

Wild animals, such as red deer and wild pigs, are the main   of the tigers, The hunting of these animals is the greatest threat(危险)to tigers. So the most important thing is   the animals that tigers eat. To protect the wild tigers, we need to call on more people to stop eating and hunting wild animals.

1.A.pigs          B. koalos                                      C.deer           D. tigers 

2.A.name         B.kind                            C.number        D.owner

3.A.less than     B.more than                        C.bigger than    D.better than

4.A.in need of     B.in danger of                 C.in front of      D. in case of

5.A.possible            B.impossible       C.necessary      D.important

6.A.last          B.next            C.past          D.lastly

7.A.aims to      B.used to          C.refuses to      D.decide to

8.A.cities         B.provinces        C. towns        D. countries

9.A.friends                B.food            C.members      D.families

10.A.to sell        B.to kill           C.to save        D.to eat

 

查看答案

—Why not come and join us in the game?

—__________, but I must meet Mr. Smith at his office now.

A. I’d like to.     B. Let’s go        C. Yes, please    D. It’s a pleasure

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.