满分5 > 初中英语试题 >

MSG(monosodium glutamate) is a food addi...

MSG(monosodium glutamate) is a food additive(食品添加剂),which has been widely used by many food factories all over the world since it appeared first in Japan in 1909.

MSG is a substance that is added to some food to improve its original(原先的) taste and color. It is used in foods around the world such as cakes, bread, frozen meats, fish and vegetables. In the beginning, people thought MSG was safe just like salt and sugar. However, in 1968 some people reported they seemed to have bad reactions(反应) to MSG after having had a meal at a restaurant. They included headaches and quick heartbeat(心跳). It was also reported that MSG excited a person’s brain and caused his death in Japan. Scientists think that MSG may lead to many neurological disorders(神经紊乱). In mice studies done by a university, the evidence showed the mice didn’t want to eat the food including MSG.

Today many food companies “hide” MSG on food labels(标签) by using different names. If you see “natural flavorings (调味品) ”,“hydrolyzed protein”and “spices” in a food label, you are probably seeing a hidden way to “report” MSG in a food label. Every time we have a meal in a restaurant, we always feel the food very delicious to taste, but sometimes it is dangerous for our health because some poisonous (有毒的)food additives have been added to the food.

To protect people’s health, our governments, from central to local, are taking actions to stop factories producing poisonous food additives.

满分5 manfen5.com

 

1.Monosodium Glutamate is ______ .

A. a food        B. an additive

C. a factory     D. a country

2.MSG is often used in ______.

A. frozen meats   B. cups

C. clothes       D. book covers

3.The examples in the second paragraph tell us ________.

A. the food including MSG is delicious

B. people like to eat in a restaurant

C. mice like eating the food including MSG

D.MSG is not safe sometimes

4.If you see “natural flavorings”, “hydrolyzed protein” and “spices” in a food label, you will know_____________.

A. you must eat the food in a hidden way

B. the food label must be hidden

C.MSG is probably added to the food

D. you must report the food to your parents

5.The underlined word substance in the article means __________.

A. color          B. material

C. taste          D. Food

 

1.B 2.A 3.D 4.C 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文中作者给我们讲述了味精这个调味品,味精被广泛地使用与各种各样的食品中,因为这种调味品,食物的味道更美了。但是作者同时还告诉我们,有一些例子证明,食用味精可能会引起身体的不适,甚至还有导致死亡的案例。因此要注意慎重使用食品添加剂。 1.细节理解题。根据短文第一句话MSG(monosodium glutamate) is a food additive(食品添加剂),可知味精是一种食品添加剂,故选B。 2.细节理解题。根据短文第二段中It is used in foods around the world such as cakes, bread, frozen meats, fish and vegetables可知,味精广泛用于蛋糕、面包、冻肉、鱼和蔬菜等食品。结合选项可知选A。 3.细节理解题。根据短文第二段的大意可知,这一段中作者告诉我们使用味精有时候是不安全的,作者给我们举了一些例子,如有些食用了味精的人会有一些不好的反应,如心跳加快、头疼等;还有人甚至因为食用含有味精的食物大脑兴奋而死亡。故应选D。 4.细节理解题。根据短文最后一段If you see “natural flavorings (调味品) ”,“hydrolyzed protein” and “spices” in a food label, you are probably seeing a hidden way to “report” MSG in a food label中可知,当我们在食品标签上看到天然调味品、植物蛋白、调味品等时,在这个食品中很有可能含有味精。故选C。 5.词义猜测题。根据划线单词所在的句子及上下文的意思可知,MSG是一种加到食物中来改变食物的味道和颜色的物质。substance 物质,A选项意思是颜色,B是材料,物质,C是口味,D是食物。故选B。 考点:保健类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

We provide summer English courses which are the best you can find. You will enjoy coming to Los Angels to learn about American culture and improve your English at the same time. The courses last for four, six or eight weeks. They start at the beginning of July and August. Our teachers are well-trained and very experienced. They teach English classes for four hours a day, You can choose between small groups of two or three, or larger groups of up to 15. We provide weekly tests to see the progress you' re making with your language skills of reading, writing, speaking and listening. We also provide books and other materials.

As well as learning English, we want you to experience life in the USA. You live with an American family, and you take part in American life. You have meals with an American family and do some activities with them, too. For many of our students this is the most interesting part of the course. Many families create friendships with the students which last a long time. Of course, if you prefer, we can arrange hotel accommodation (住宿).

Of course, there are many things to do in Los Angels. Every day we have activities which take place after class. You can choose to take trips to Hollywood, Disneyland or the famous beaches around LA. You can also go to various shopping centers, sports centers, movies and concerts. There are also weekend visitors organized to San Francisco and other places of interest in California.

We try to give our students the best possible experience of English and life in the USA. Just ask our students! They say our summer English courses are fantastic!

We hope that you' ll enjoy a course with us, too. If you' re interested, please fill in our application (申请) form where you will also find our list of prices.' The course must be paid for one month before it begins.

1. The shortest summer English course will last for

A. two weeks         B. four weeks

C. six weeks         D. eight weeks

2.Which of the following is TRUE about the summer English courses?

A. The students have to take an entrance test.

B. Each class has two or three groups of students.

C. All the teachers are young but very experienced.

D. Tests will be provided regularly to see if students have made progress.

3. What is Paragraph 2 mainly about?

A. Accommodation and food.

B. Why the students enjoy themselves.

C. Sightseeing and other activities after class.

D. The most interesting part of the summer English courses.

4. If you want to take part in the course, you must _______ first.

A. pay for a one-month course

B. fill in the application form

C. choose an American family

D. learn about American culture

5. The passage is a           .

A. guide to Los Aneles

B. description of life in Los Aneles

C. description often English course

D. newspaper article on language learning

 

查看答案

  Healthy eating doesn’t just mean what you eat, but how you eat. Here is some advice on healthy eating.

Eat with others. It can help you to see others’ healthy eating habits. If you usually eat with your parents, you will find that the food you eat is more delicious.

Listen to your body. Ask yourself if you are really hungry. Have a glass of water to see if you are thirsty—sometimes you are just thirsty, you need no food. Stop eating before you feel full.

Eat breakfast. Breakfast is the most important meal of the day. After you don’t eat for the past ten hours, your body needs food to get you going. You will be smarter after eating breakfast.

Eat healthy snacks like fruits, yogurt or cheese. We all need snacks sometimes. In fact, it’s a good idea to eat two healthy snacks between your three meals This doesn’t mean that you can eat a bag of chips instead of a meal.

Don’t eat dinner late. With our busy life, we always put off eating dinner until the last minute. Try to eat dinner at least 3 hours before you go to bed. This will give your body a chance to digest most of the food before you rest for the next 8—10 hours.

1.The writer gives us        pieces of advice on healthy eating.

A. 4        B. 5          C. 6      D. 7

2. Which snack is Not mentioned in the passage?

A. Fruits       B. Yogurt

C. Chips       D. Ice cream

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Snacks are bad for our health.

B. We should keep eating until we are full.

C. Dinner is the most important meal of the day.

D. We should have dinner at least 3 hours before going to bed.

4.The underlined(画线)word “digest” means “       ” in Chinese.

A. 消化B. 享用  C.储存           D. 循环

5. The passage mainly tells us        .

A. where to eat      B. how to eat

C. why to eat      D. when to eat

 

查看答案

Neighborhood yentas are well—known women. They spend most of their time watching people around them. The yentas have this title for this. “Yenta” is a Yiddish word. It means a trouble maker or a talkative person. Nobody in the street is safe from their eyes or tongue.

Yentas certainly are not bad people. They pass on messages and advice. They give up-to-the-minute weather reports. They know who is doing what. They see,hear,and know all and usually repeat it. They have called themselves reporters.

Some of the yentas’ neighbors think them so interested in others’ things that they forget their own. Sometimes, however ,a child has to be found,or a robbery has to be reported. Then what yentas do are helpful. Every neighborhood appreciates its yentas very much. It doesn’t matter what their color,belief or accent is.

1. From the passage we know that a yenta___________ .

A. is famous for watching people walking

B.1ikes talking about others

C. can be either a man or a woman

D. is not a help at all

2.If you live near a yenta,you_________.

A. will not be safe

B. can’t stop yourself from being watched

C. will be stopped when you pass by

D. have to pay for their help

3.When you are in trouble,yentas_____________ .

A. will make a joke on you

B. will watch you all the time

C. can sometimes give you a hand

D. will report that to the police

4.The word “up-to-the-minute” means________ . 

A. oldest  B. best

C. latest  D. worst

5.Which of the following is NOT true?

A. We can get weather reports from yentas.

B. You can learn things about neighbors from yentas.

C. Yentas are sometimes a help to others.

D. Yentas care more about themselves than about others.

 

查看答案

Why do I want to go to college? No one has ever asked me ____ a question. But many times I have asked myself. I have _____ many ideas.  _____ important idea is that I want to be a better man.

Many things make human beings(人类) different ____ or better than or even superior (优越于)to animals. One of the most important things is ____ . If I fail to receive higher education, my education  _____. As I want to be a fully _____ man, I must get a well-rounded(全方位的) education, which good colleges and universities are supposed to ______. I know one can get educated in many ways, but colleges and universities are ____ the best places to teach me how to educate myself. Only when I am well-educated(良好教育的), will I be a better man and _____  serve (为服务) the people .

1.A. quiteB. so   C. such      D. another

2.A. come up with B.agreed with C.been fed up with D.got on well with

3.A. Most B. The most   C. More   D. Much

4.A. to  B. around     C. between  D. from

5.A. education  B. weather   C. temperature    D. science

6.A. finished  B. don’t finish  C. will not finish  D. has finished

7.A. develop    B. developed  C. developing   D. experience

8.A. improve  B. graduate     C. hear     D. provide

9.A. between  B. among    C. inside   D. outside

10.A. can good  B. may better  C. be able to  D. be able to best

 

查看答案

(Mike comes to see Dr. White. W: Dr. White; M: Mike)

W: 1.______________

M: Well, doctor. It's my eyes. I can't see clearly.

W: 2.__________________

M: Since last week, I think.

W: Let me have a look. Oh, Mike, I guess you are working too hard these days and taking less   care of your eyes.

M: 3._______  What should I do then?

W: Well, when you feel tired, just stop working and come out to enjoy a short rest. Remember, never go to bed too late and don't read in bed.

M: 4.__________  W: Sure, Mike.

M: 5.____________ Thank you very much.

Do you think that will help?

That’s true.

You are wrong.

What’s the trouble, Mike?

How long have you had the problem?

Good idea!

All right , doctor. I’ll try it..

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.