满分5 > 初中英语试题 >

Today, there are many problems between p...

Today, there are many problems between parents and children. Many people always ask, “why do we often argue?”

Parents show their love for their children in different ways. They cook nice food, buy new clothes for them. They also care about their studies. Parents always say, “You must work hard.” “You should do your homework.” Or “Why not review(复习)for your exam?” all the time.

When children get bad marks, their parents get very angry. They often stop their children watching TV, playing games or even going outside until they make progress. Why? Most families have only one child. The child is the hope of the family, they want the child to be the best.

Many teenagers want to do things themselves. They want to do many unusual and special things that parents dislike. They like pop songs, basketball and other new things. They enjoy surfing on the Internet and playing QQ games. They spend a lot of time chatting online and listening to the QQ music. In their parents’ eyes, these are a waste of time. For these reasons, parents and children can’t get along with each other.

任务型阅读:根据短文内容,填空下列表格。

Why do children and their parents argue?

Parents want their child to be the   1. , so they think:

Their child should   2. hard all the time.

  3. TV and playing games on the internet are 4.  for their child’s studies.

Many teenagers want to do unusual and special things, so the following things often happen:

They like to sing pop   5.and listen to the QQ music.

They usually spend a lot of time on surfing on the internet and 6. online with their friends.

 

1.best 2.work 3.watching 4.bad 5.songs 6.chatting 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是父母们都希望自己的孩子是最好的,所以会对孩子寄予很大的希望。当孩子表现不好的时候,家长们会阻止孩子看电视,玩电脑等。但是孩子的想法可能和家长是不一样的。 1.根据短文前三段的内容they want the child to be the best.可知,父母们都希望自己的孩子能够做到最好,所以父母们总是对孩子说,你必须努力学习、你应该做作业、你要为考试而复习。故这个空应该填best。 2.根据短文第二段的内容可知You must work hard,家长们都希望自己的孩子能做到最好,所以总是对孩子说,你必须要努力学习。故这里填work。 3.根据短文第三段的内容可知,当孩子的成绩不好时,家长们就会阻止孩子看电视。这个空的后面就是TV, watching TV 这个动词的ing形式在句中做主语。 4.根据短文最后一段的内容可知,现在的青少年们都喜欢上网,聊QQ,家长们觉得这是浪费时间,In their parents’ eyes, these are a waste of time,所以他们认为这样对孩子们的学习是有坏处的。故填bad, be bad for 是一个固定短文,意思是对…有害。 5.根据短文最后一段中They like pop songs,可知,青少年们喜欢流行歌曲,故这里应该填songs,song是一个名词,意思是歌曲。 6.根据短文最后一段They spend a lot of time chatting online and listening to the QQ music可知,青少年们花费很多时间在网上聊天,听QQ音乐。故这里应该是chatting,聊天。 考点:任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

把A—E五个句子填入空白处。(5分)

Are you looking for something fun and would you like to help others in your spare time? Then join us to be a volunteer! We’re a non-profit(赢利的)organization. 1. Anyone, from twelve-year-old children to people in their seventies can become a volunteer.

  2. Schools need help with taking care of children while parents are working. Hospitals need volunteers to look after children while their parents are seeing a doctor. 3. There is something for everyone.

“As a volunteer, I don’t want to get anything. Seeing the children’s happy faces, I’m happy, too.” Said Carlos Domingo, an old woman of 62.” “I often played computer games in my spare time before.

4. ” said another volunteer at the age of 18.

If everyone helps out a bit, we’ll have a better world to live in. interested? 5.

A.You can help people in many ways.

B.Call us 1-880-555-5756 or visit our website: www.activol.com.

C.We have volunteer jobs of all ages.

D.Now I help older people learn how to use computers.

E.Animal lovers can help take care of those dogs and cats without homes.

 

查看答案

What do people do with their old, out of date but still useful computers? Most people don’t know how to deal with them. Many old computers are put away. Many more are simply thrown away as rubbish.

Finally, some companies are thinking of ways to bring down the number of old computers. Sony has agreed to help recycle old Sony products(产品). Dell, Hewlett Packard and other companies now also take back some old computers of their own brands.

In some countries, laws have been passed, too. Computer companies have to pay for collecting and recycling their used products. And 70% of computer waste must be recycled. The idea behind the laws is that computer companies themselves should pay for the cost. That will encourage them to make computers which are easier and cheaper to repair and upgrade(升级).

Yet many people are throwing away good computers, while others cannot afford them at all. Hundreds of organizations are working on this problem. They collect and repair old computers. Some also teach others how to repair computers. These repaired computers then go to schools, charities(慈善团体) or people who need them. Giving a used computer to one of these organizations can turn one person’s rubbish into someone else’s useful things and cut down waste, too.

根据短文内容,选择正确答案。(10分)

1.What do many people do with old computers?

A.They sell them.B.They send them to others.C.They stop using them.

2.How many computer companies are mentioned in the second paragraph?

A.One.B.Two.C.Three.

3.According to the laws in some countries, computer companies must       .

A.recycle most of their products

B.collect all their used products

C.make more cheaper computers

4.What do the organizations do to solve the problem of old computers?

A.Help the computer companies to collect them.

B.Repair and send them to those who need them.

C.Help people to learn to use them.

5.What is the main idea of this passage?

A.Repairing old computers.

B.Encouraging to make cheap computers.

C.Recycling old computers.

 

查看答案

A kind of little cars may take the place of today’s big ones many years later. If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air. There will also be more space for parking in cities, and the streets will be less crowded.

The little cars of the future will cost less. Driving will be safer, too, since these little cars can go only 65 kilometers an hour. The cars of the future will be fine for going around a city, but they will not be useful for a long way. Little cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline (汽油). If big cars are still used with the small ones, two kinds of roads will be needed in the future. Some roads will be needed for the big, faster cars and other roads will be needed for the small, slower ones.

根据短文内容,选择正确答案。(10分)

1.There is much pollution in the air today because       .

A.people drive big cars

B.people drive little cars

C.small cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline

2.The usual size of cars today is       .

A.much smaller than the future one

B.as big as the future ones

C.bigger than the future ones

3.Which of the following statements(陈述)is NOT TRUE?

A.Big cars cost more.

B.Big cars are not useful for a long way.

C.The cars of the future will be smaller than today’s cars.

4.The streets will be less crowded because       .

A.there will be fewer cars in the future

B.three kinds of roads will be built

C.future cars will be smaller

5.Two kinds of roads will be needed in the future because       .

A.more and more people will go to cities

B.big cars run faster and little cars run slower

C.it looks more beautiful to have two kinds of roads

 

查看答案

Education is very important for the development of China. As we know, China has the largest population in the world and most of them live in the countryside. Because of the economic(经济)conditions, many families are very poor, especially those in the remote(偏僻的)areas, and they can’t afford to send their children to school. Many children have to stop attending school. Project Hope is aimed at solving this problem so that every child of school age can receive a regular education.

Project Hope mainly depends on the contributions(捐款)of the urban(城市的)people and overseas Chinese who care about the development of China’s education. The contributed(捐赠)money will be distributed(分配)by Project Hope council to the countryside to help the children who can’t afford the education. One hundred yuan will help such a child finish his primary education.

Project Hope is a good way to improve the education in the rural(农村的)areas, but it isn’t enough. So far, only a small part of the children benefit(受益)from it. So we should pay more attention to the problem and do much more to help raise the educational level of the country.

根据短文内容判断正(A)误(B)。(10分)

1.In the remote areas many poor families can’t afford their children’s regular education.

2.Project Hope only depends on the contributions of the urban people and overseas Chinese.

3.Project Hope aims to afford an education for the poor children.

4.One hundred yuan will help a poor child finish his primary education.

5.So far, most part of the children have benefited from Project Hope.

 

查看答案

Jim, a successful businessman, told the experience of his childhood.

When he was 12, his parents   . He was alone and didn’t get on well with others. People always laughed       him. No one showed kindness(友善) to him. His only friend was a dog named Tige.

One day as he walked down the street, a young lady was walking in front of him. Suddenly one of her bags dropped from her arms. As she stopped       , she dropped other bags. He came to help her. “Thank you, dear! You are a nice little boy!” She said kindly, smiling.

A special feeling came to him. These were       kind words he had ever heard. He watched her      she went far away, and he whistled(吹口哨)to his dog and went directly to the river nearby.

“Thank you, dear! You are a nice little boy!” he repeated the woman’s words. Then in a low   he said to his dog, “You are a nice little dog!” Tige raised       ears as if(似乎)it understood.

“Uh! Even a dog likes it!” he said, “Well, Tige, I won’t say unkind words to you any more.” Tige waved its tail happily.

The boy thought and thought. Finally he looked at himself in the river. He saw       but a dirty boy. He washed his face       . Again he looked. He saw a clean nice boy. He was amazed(震惊). From then on, he had a new life.

After telling this, the businessman stopped for a while, and then he said, “Ladies and gentlemen, this is the very place where that kind woman planted in me the first seed (种子) of kindness. All of us should learn about kindness.       a great power it has!” If you show kindness to others, you will be an able man.

1.A.deadB.dying    C.died

2.A.atB.toC./

3.A.picking it upB.to pick up itC.to pick it up

4.A.the firstB.firstC.the last

5.A.untilB.beforeC.while

6.A.soundB.noiseC.voice

7.A.itB.it’sC.its

8.A.somethingB.nothingC.somebody

9.A.carefullyB.careful    C.carelessly

10.A.WhatB.HowC.It seemed

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.