满分5 > 初中英语试题 >

Sarah is a keen walker. She lives in a b...

Sarah is a keen walker. She lives in a big city. When she goes on holiday she likes to walk in the hills. She is looking for new places to go.

Jane is keen on music. She also likes reading about the personal life of famous people to find out what they are really like.

Peter is going to France next week on business. And he has a free weekend so he plans to spend it in Paris. He would like to find out what is happening there for fun and entertainment.

Mary likes clothes but hasn’t got much money so she is looking for ways of dressing smartly without spending too much.

Paul likes singing. He is also interested in history and likes reading about famous explorers from the past.

1.Who likes walking?

A. Sarah.                                          B. Jane.                                          C. Peter.                                          D. Mary.

2.Why is Peter going to Paris?

A. On business.                            B. For fun.                            C. To find a job.                            D. To go shopping.

3.What does Paul like?

A. He likes clothes.                                          B. He likes music.                           

C. He likes exploring.                            D. He likes reading.

 

1.A 2.B 3.D 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了Sarah, Jane, Peter, Mary,Paul五个人的爱好和特点,莎拉非常喜欢步行,简喜欢音乐,彼得下周要出差去法国,玛丽喜欢的衣服,保罗喜欢唱歌。 1.细节理解题。根据Sarah is a keen walker和When she goes on holiday she likes to walk in the hills.可知是Sarah.故选A. 2.细节理解题。根据问题为什么Peter将去巴黎?由原文And he has a free weekend so he plans to spend it in Paris. He would like to find out what is happening there for fun and entertainment. 可知,A做生意B娱乐C找工作D去购物,故选B. 3.细节理解题。根据问题保罗喜欢什么?有原文Paul likes singing.但不是音乐注意陷阱题错选B, He is also interested in history and likes reading about famous explorers from the past从这可知他还喜欢读书,故选D。 考点:人物介绍类阅读短文
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Take a look at the following advertisements! You may find some useful information you need here!

满分5 manfen5.com              Guitar lessons

Experienced musician from Australia. Good at teaching kids for many years! For more information, please visit Larry’s website: www.music.com.au.

满分5 manfen5.com              Lost dog

Medium size, with brown spots and white short hair. Answer you when you call it David. Many thanks for sending it back. Call at 7328059.

满分5 manfen5.com              Taxi driver wanted

Full time or part time. Good knowledge of the city is necessary. English is also a must. Under 45 years old. Call Mr White at 5132683.

满分5 manfen5.com              House for sale

Two bedrooms, a kitchen and a bathroom. Hot water 8:00 am-6:00 pm.

Beautiful sights out of the windows.

Write to Mr Black. E-mail: sdgt@163.com

1.You may visit www.music.com.au to _________.

A. buy a big house

B. know about guitar lesson

C. find the lost dog

D. get a part-time job

2.If you are interested in the house, you can write to _______.

A. Larry                                          B. David                                          C. Mr Black                            D. Mr White

3.You can call 5132683 to get the job as _______.

A. a taxi driver                            B. a dog keeper                            C. a guitar teacher                            D. a house seller

 

查看答案

Life is not easy, so I’d like to say “When anything happens, believe in yourself.”

When I was 14, I was too      to talk to anyone. My classmates often     me. I was sad but could do nothing. Later,     happened. It changed my life.

It was an English speech(演讲)contest. My mother asked me to take part in it. What a terrible idea! It meant I had to      in front of all the teachers and students of my school!“Come on, boy. Believe in yourself. You are sure to     . ”Then, Mother and I talked about many different topics. At last I       the topic“Believe in yourself”. I tried my best to remember all the speech and      it over 100 times. With my mother’s great love, I did well in the contest. I could hardly believe my      when the news came that I had won the first place. I heard the       from the teachers and students. Those classmates who once        on me, now all said “Congratulations!”to me. My mother hugged me and cried excitedly.

Since then, everything has changed for me. When I do anything, I try to tell myself to be sure and I will find myself.

1.A. shy                                              B. excited                                          C. happy                                          D. interested

2.A. made faces at                  B. looked after                                          C. caught up with              D. laughed at

3.A. something                            B. nothing                                          C. anything                            D. everything

4.A. write                                          B. speak                                                        C. tell                                          D. say

5.A. win                                              B. lose                                                        C. beat                                          D. pass

6.A. reached                                B. brought                                          C. chose                                          D. thought

7.A. wrote                                          B. taught                                                        C. listened                            D. practised

8.A. eyes                                              B. ears                                                        C. heart                                          D. mouth

9.A. thanks                                B. noises                                                        C. cheers                                          D. wishes

10.A. looked for                            B. looked after                                          C. looked over                            D. looked down

 

查看答案

Why not ______ the old women? They need us.

A. help                                          B. helping                            C. to help                            D. helped

 

查看答案

Sarah always makes her son _______ his hands before eating.

A. wash                                          B. washing                            C. to wash                            D. washes

 

查看答案

Granny often asked us _______ water in our daily life.

A. save                                          B. saving                                          C. to save                            D. saved

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.