满分5 > 初中英语试题 >

I didn’t make much money when I took the...

I didn’t make much money when I took the job in London. I always had simple meals.

One night, I felt very tired, so I sat outside in a small park and began to eat a small piece of bread.

A tall man who was not dressed well walked to me. He thought I had money and asked, “Sir, could you please give me some money?”

I said, “I don’t have any.”

He said, “I know the persons like you wouldn’t give anybody anything.”

I became very angry because he didn’t believe me. I looked at him and gave my wallet to him, “Look in my wallet.”

He then said “sorry” to me and opened his wallet and said, “Here I will give you some.”

I looked at him in surprise and said, “No, thank you.” And then I walked away.

Money is important, but I’d rather(宁愿) make it by working hard than get by asking others for it.

根据短文内容,判断正误,正确的填“T”。错误的填“F”

1.The writer(作者) had a small piece of bread for lunch in a restaurant.

2.At first, the tall man asked the writer for some money.

3.The writer was angry with the tall man because the tall man didn’t believe him.

4.There was much money in the writer’s wallet.

5.Finally, the writer got some money from the tall man.

 

1.F 2.T 3.T 4.F 5.F 【解析】 试题分析:本文讲述了作者在伦敦的工作挣不了多少钱,一天,当他在公园里吃面包时一个人过来向他要钱,他没有,不是他不想帮助别人,后来那人给他钱,他不要。这个故事告诉我们:钱很重要,但要通过自己的努力去得到,而不是轻易地问别人要,那样得来的钱没价值。 1.细节理解题。根据文中句子I sat outside in a small park and began to eat a small piece of bread.我坐在外面的一个小公园里开始吃一小片面包。可知他不是在饭店里吃的。故填F。 2.细节理解题。根据文中句子“Sir, could you please give me some money?”先生,给我点钱好吗?可知题目中的描述是正确的,故填T。 3.细节理解题。根据文中句子I became very angry because he didn’t believe me.我很生气因为他不相信我。可知题目中的描述是正确的,故填T。 4.推理判断题。根据文中描述,作者给那个高个男人看了他的钱包,并且那个人向作者道歉,可以推知作者的钱包里没钱,不是不想给,故填F。 5.细节理解题。根据文中句子I looked at him in surprise and said, “No, thank you.” And then I walked away.我惊讶地看着那个人说,“不,谢谢。”然后我就走开了。可知作者没拿那人的钱,故填F。 考点:教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mike always loves ships(轮船). When he was a child, he said, “I’m going to       a naval soldier (海军士兵) when I grow up.” But his eyes were not very       , so he could not join the navy(军队).

   Then he said, “I’m going to       a ship and travel around the world.” But ships were very expensive, and Mike did not have enough       .

   Last summer Mike found a swimming       . He didn’t have to       much for the lessons, so he began going to the school on weekends. Now he is a good swimmer.

   Last week a little boy said to him, “You’re a very good swimmer.       do you learn to swim so well?”

“I’m not good at all,” Mike said. “       I’m in the water, I say to myself, “There are      fishes behind me!” Then I’m very afraid (害怕的), and I       quickly.”

1.A. am              B. is              C. was              D. be

2.A. big              B. beautiful              C. good              D. strong

3.A. buy              B. see              C. show              D. draw

4.A. food              B. work              C. time              D. money

5.A. park              B. school              C. pool              D. mall

6.A. pay              B. use              C. take              D. send

7.A. Where              B. How              C. Who              D. What

8.A. If              B. When              C. Though              D. Because

9.A. interesting              B. kind              C. dangerous              D. different

10.A. run              B. ride              C. swim              D. drive

 

查看答案

If you        hard, you        a good grade in the exam.

A. study, have              B. will study, will have,  

C. will study, have           D. study, will have

 

查看答案

—This winter in Kunming is really cold.

         —Really? Kunming, the Spring City? One of the most beautiful      in China?

A. city      B. a city    C. cities      D. countries

 

查看答案

—What would you like to drink, girls?  —          .

A. Two cup of coffee           B. Two cups of coffees

C. Two cups of coffee          D. Two cup of coffees.

 

查看答案

—There     a football match____ October 10th. Shall we go to watch it?

        — Sure .let’s go.

A. will have, on  B. will be , on  C. is going to have, on D. is going to be ,in

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.