满分5 > 初中英语试题 >

Iphones may be the most popular mobiles ...

Iphones may be the most popular mobiles in the world now. Not only do adults use them, but little children also like them.

Natasha Shykes is a mother of two kids in America. When her daughter, Kelsey, was only two years old, she became interested in her father’s iphone. “She pressed the button (按钮) and the phone lit up. It seemed to be amazing for her,” said Natasha. “Then she got serious about the phone. She always cried for it. It seemed that she also wanted an iphone.”

Iphones are easy to use. So it is not difficult for little children to use them. Many applications (应用软件) on iphones are designed for children who are too young to go to school. For example, children can learn more about the animals in the world by watching the videos on the phones.

However, parents are very worried about this. They don’t know whether they should buy their children iphones or not. There are two main reasons. One is that they are afraid that children may destroy the iphones. Another reason is that they are not sure whether iphones can really be used as educational tools.

1.Natasha’s daughter felt very ___________ the iphone.

A. afraid of                                     B. surprised at                                   C. interested in   

2.The underlined words “lit up” mean “___________” in Chinese.

A. 点燃                            B. 发出响声                                     C. 点亮

3.The third paragraph mainly tells us__________.

A. iphones are difficult for adults to use.

B. Many children can’t use iphones because they are too young.

C. Parents can do many things on the iphones.

4.Parents are worried about the iphones because________.

A. their children may destroy the iphones.

B. Iphones are useless to their children’s study.

C. Iphones are bad for their children’s health.

5.What’s the best title for the passage?

A. An Interesting Tool                            B. A Popular Mobile                            C. A Colorful World

 

1.C 2.C 3.C 4.A 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了现在最流行的手机iphone给人们生活带来了很多的便利,同样的也赢得了孩子们的兴趣,但另一方面这也引起了家长们的担心,不知道是否合适给孩子买这样的手机。 1.细节理解题。根据文中第二段内容When her daughter, Kelsey, was only two years old, she became interested in her father’s iphone当她女儿Kelsey两岁的时候,就对她爸爸的iphone手机感兴趣,故选C。 2.词意猜测题。根据文中第二段内容She pressed the button (按钮) and the phone lit up她按按钮,手机就变亮。故选C。 3.段落大意题。根据文中第三段内容可知,这个段落主要讲述了iphone的使用很方便,甚至有些程序还适合小孩。故选C,父母可以通过iphone做很多事情。 4.细节理解题。根据文中最后一段内容There are two main reasons. One is that they are afraid that children may destroy the iphones有两个主要原因,一个是他们担心小孩会损坏iphone手机,故选A。 5.标题归纳题。结合文中内容可知,这篇文章主要讲述了iphone这款手机给人们带来的方便,同样给父母带来了担心,故选B,一款流行的手机。 考点:社会现象类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Liu Qiang’s Time Table

Monday

Morning: school

Afternoon: basketball training

Evening: do homework

            Tuesday

Morning: school

Afternoon: visit Uncle Chen

Evening: study for the English test tomorrow

Wednesday

Morning: school

Afternoon: guitar lesson

Evening: help parents do housework

Thursday

Morning: school

Afternoon: baby-sit (照看) my brother

Evening: free

Friday

Morning: school

Afternoon: free

Evening: Lu Gang’s birthday party

             SaturdayMorning: do the homework

Afternoon: go to the bicycle club   

              Sunday

Morning: make up the missed lessons

Afternoon: rent videos

1.From the time table, we know Liu Qiang likes ___________.

A. playing basketball                       B. swimming                       C. playing soccer

2.What will Liu Qiang do on Tuesday afternoon?

A. Take the guitar lesson.  B. Visit Uncle Chen.  C. Go to Lu Gang’s birthday party.

3.Liu Qiang will be free___________.

A. on Monday afternoon and Thursday evening

B. on Friday afternoon and Thursday evening

C. on Saturday and Sunday

4.What will be Liu Qiang not do on weekends?

A. Make up the missed lessons   B. Rent videos    C. Baby-sit his brother

5.. Which of the following is TRUE?

A. Liu Qiang goes to school every day.

B. Liu Qiang has an English test on Wednesday.

C. Liu Qiang likes playing the piano.

 

查看答案

We students enjoy our school life, but sometimes we feel unhappy. It’s every student’s      dream. At the     of every term, we have six exams.

Last week, I finished my final exams. The math exam was the easiest one of all. Most of the problems were from early examsso I     it soon. The biology exam was hard. The questions were so difficult     I had to guess the answers to them. And there wasn’t enough     to check every answer. But after the exam, my teacher said I did well in it.

In the computer exam, we had a lot to do. I thought I needed more time, but some of my classmates didn’t think     . They just wrote down the answers quickly and then     games. I didn’t think I could get a good mark in the English exam because it was a little difficult     me and I didn’t work hard enough at English.

In our school, we can     some elective courses (选修课). That means students can learn these courses by     and then take the exam. If they pass, they don’t have to have these courses any more.

Now, I am very glad that all the exams are over. The summer holiday is coming and I will enjoy it.

1.A. bad                                           B. good                                      C. interesting

2.A. middle                                       B. beginning                                     C. end

3.A. gave                                            B. finished                                     C. passed

4.A. if                                              B. that                                          C. until

5.A. time                                            B. idea                                          C. people

6.A. also                                          B. so                                           C. too

7.A. made                                        B. played                                       C. got

8.A. for                                               B. at                                           C. of

9.A. go                                                     B. teach                                         C. take

10.A. themselves                          B. them                                         C. they

 

查看答案

Can you hear _______ just now? It’s too noisy outside. 

A. what did he say                    B. what he says                        C. what he said

 

查看答案

— I don’t think aliens can be found in space. —_____________.

A. You are right     B. That’s all right     C. All right.

 

查看答案

____________ beautiful houseIt must be nice to live in.

A. What          B. What a      C. How

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.