满分5 > 初中英语试题 >

Name Country Date How to celebrate Reme...

 

Name              Country              Date              How to celebrate

Remembrance Day              England              November 11th              People wear red flowers to remember people who died in the two World Wars.

Easter Day              America              March or April              This festival is a symbol of new life. People eat Easter eggs and chickens, and wear new clothes. Children often look for Easter eggs in the grass.

Bank Holiday              England              May              Workers in banks will have a holiday. They can spend their free time with their families and friends. They can do some shopping have a trip and enjoy themselves.

Girls’s Day              Japan              March 3rd              People put dolls into a boat and let the boat down the river to the sea. People also eat a special food — sweet rice cakes.

1.People celebrate Remembrance Day in _________ every year.

A. December                             B. March                               C. May                            D. November

2.People _______ to celebrate Easter Day in America.

A. eat Easter eggs and wear new clothes                           

B. go boating with their family

C. wear red flowers                                                                                                 

D. go shopping in different countries

3.People in ______ celebrated Bank Holiday first.

A. America                                          B. England                   C. Japan                                          D. Germany

4. Tony’s family can have a chance to enjoy sweet rice cakes on _______. 

A. Bank Holiday                                                  B. Easter Day              

C. Girls’ Day                                                                  D. Remembrance Day

5.We can know from the passage _______.

A. people may celebrate Easter Day and Girls’ Day in the same month

B. people put dolls into a boat on Remembrance Day

C. English people celebrate Bank Holiday in March

D. we can see children look for Easter eggs in the grass on Girls’ Day

 

1.D 2.A 3.B 4.C 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文以表格的清晰形式主要讲述了英国,美国,日本,在不同的月份的不同的节日;国殇日,复活节,银行休假日,女儿节。以及当地人是如何庆祝这些节日的。 1.细节理解题。根据短文第一个表格的描述,可知Remembrance Day是在十一月庆祝,故选D。 2.细节理解题。根据短文第二个表格People eat Easter eggs and chickens, and wear new clothes.描述,人们吃复活节鸡蛋和鸡肉穿新衣故选C。 3.细节理解题。根据短文第三个表格,可知在英国人们过银行假期。故选B。 4.细节理解题。根据短文第四个表格People also eat a special food — sweet rice cakes.描述,在日本的Girls’s Day人们甜米糕。故选C 5.是非判断题。B项人们把玩具放到船上是在日本的Girls’s Day,C项英国人庆祝银行节是在五月而不是三月。D项应该是在Easter Day,而A项的两个节日都是在三月所以可以在同一个月份庆祝。故选A。 考点:风俗习惯类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In New York,on a Friday night, a poor young artist stood at the gate of a train station.He was playing his violin.His music was so great that many people put money into his      .

The next day ,the young artist came to the       place, and played the violin as usual. Different from the day before,he took out a piece of paper and put      on the ground.The paper read ,“Last night ,a man named George Sang put an important thing into my hat       .Please come to get it soon..”

After  about half an hour,a(an)        man there in a hurry, “Oh ,it’s you . You did come here.”The young violinist asked calmly, “Are you Mr George Sang?” “Yes!Yes!”Then the violinist asked , “Did you lose something?” “Lottery(彩票).It’s the most valuable lottery in my 70 years of life,”said the man.

The violinist     a lottery ticket. George Sang’s name was on it, so the violinist      it to him.

Later someone asked the violinist, “Since you       play the violin every day to make your tuition (学费)in the university, why didn’t you keep the lottery ticket for yourself?”

The violinist said, “Although  I don’t have much money, I live happily; but if I lose honesty, I won’t be happy forever.”

Through our lives , we can get a lot and lose so much . But being       should always be with us. If we act in a dishonest way, we may       in a short period. However, from the long-term view, we will be a loser.

1.A. bowl                                B. hat                   C. pocket                 D. hands

2.A. similar                 B. different                C. strange                 D. same

3.A. it                                 B. its                                C. they                 D. them

4.A. by then                 B. by mistake                 C. by the way                 D. by hand

5.A. young                B. old                              C. small                  D. tall

6.A. took out                B. took off               C. took back                D. took away

7.A. sold                              B. bought                C. gave                              D. lent

8.A. could                B. had to                 C. should         D. must

9.A. kind                              B. rich                               C. honest                D. poor

10.A. fail                                B. relax                                   C. suffer                              D. succeed

 

查看答案

Parents often ask their children _____ their Internet friends because they may be in danger.

Ato meet                              B. to not meet  C. meeting                              D. not to meet

 

查看答案

Look left and right before you ________the road.

Aacross                              Bcross   Cthrough                              Dthough

 

查看答案

Some of the students are nearsighted______they spend too much time watching TV or playing online games.

A. when                              B. though   C. because                              D. unless

 

查看答案

He is youngbut he can do something________

Aon his own                Bon her own   Con my own  Don their own

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.