满分5 > 初中英语试题 >

A mother in Australia was told by a doct...

A mother in Australia was told by a doctor that her new born son was dead but she helped to bring him back to life by holding the baby against her body. She used a method known as a kangaroo care. The child, named Jamie ,was born after only 27 weeks with his twin sister, Emily, in a hospital in Sydney. Her birth went well ,but his was a different story. The doctor struggled for 20 minutes to save Jamie before announcing him dead.

“His little arms and legs were just falling down away from his body.” Kate Ogg said ,“I took off my coat and put him on my chest with his head over my arm.” She and her husband, David ,said to the child as she continued to hold him for nearly 2 hours. During that time, the two-pound baby showed the sign of life. She said , “I told my mum ,who was there, that he was still alive. Then he held out his hand and grabbed my finger. ”Their tiny baby grew stronger and stronger in his mother’s arms, and their final goodbye turned into a hello.

The doctor at first ignored the baby’s movements, but when he put the stethoscope(听诊器)to his chest, his mouth was wide open and he said ,“It’s my fault, It’s a miracle( 奇迹).

“The kangaroo care helps the baby keep body warmth” Dr Pinchi Srinivasan said, “It also regulates(调节) heartbeat and breathing rates and is believed to help weight gain and improve  sleeping habits. Fathers can also use kangaroo care. The key to the method is skin-to-skin contact.”

   The practice began in less developed nations. It has become a recognized pracitce in helping premature babies. The techniques is good for babies, and is used in many baby care centers.

1.After hearing what the doctor said, the mother________.

A. became so sad that she almost became mad     

B. didn’t give up and tried to bring her baby to life

C. chose to believe the doctor

D. became angry at what the doctor did to the baby

2.When the baby first showed sign of life, the doctor________.

A. didn’t believe the miracle had happened

B. was too shocked to do anything

C. was cheered and tried to save the baby at once

D. was moved by what the mother did to the baby

3.From what Dr Pinchi Srinivasan said, we learn the baby came back to life mainly because of________.

A. the mother’s soft words

B. the doctor’s careful care

C. skin-to-skin contact with the mother

D. the father’s kangaroo’s care

4.According to the paassage, premature babies refer to babies that are born______.

A. with diseases     B. before their time   C. dead        D. heavy

5.What the main idea of the passage?

A.A baby was almost killed by a doctor’s wrong decision

B.A doctor in Australia announced a baby was dead by mistake

C.A mum in Australia saved her baby with “kangaroo care”

D.A mum in Australia invented a new method of saving babies

 

1.B 2.A 3.C 4.B 5.C 【解析】 试题分析:本文介绍了一个澳大利亚的妈妈在医生宣布自己的新生儿死亡后没有放弃而是紧紧地抱在怀里用体温及皮肤的接触,即“袋鼠疗法”挽救了孩子的生命的一个故事。 1.推理判断题。根据短文第一段描述but she helped to bring him back to life by holding the baby against her body.但是她通过紧贴自己的身体抱着孩子帮助挽救了孩子的生命,可推断出她没有放弃而是努力救孩子,故选B。 2.推理判断题。根据短文第三段描述The doctor at first ignored the baby’s movements,医生起初没理睬婴儿的活动,可推知医生不相信奇迹会发生,故选A。 3.细节理解题。根据短文第四段描述The kangaroo care helps the baby keep body warmth,袋鼠疗法可以帮助保持婴儿的体温,The key to the method is skin-to-skin contact.这个方法的关键就是皮肤和皮肤的接触。可知婴儿的起死回生原因是和妈妈的皮肤接触,故选C。 4.词义猜测题。根据短文最后一段描述It has become a recognized pracitce in helping premature babies.这种疗法成了帮助早产儿的一个公认的有效方法,可知premature babies早产儿,就是在该生的时间之前生下的孩子,故选B。 5.主旨大意题。根据整篇短文描述,可知本文的主旨是澳大利亚的一个妈妈用袋鼠疗法挽救了孩子的生命,故选C。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Whenever we hear about “the homeless”, most of us think of the Developing World. But the          is that homelessness is everywhere. For example, how many of us would expect to see people living on the streets of a developed country like Germany?

    Kurt Muller and his wife Rita have spent eleven years making          for the homeless of Berlin, the capital of Germany. They first           doing that during a long hot summer when most Germans were         on holiday. Kurt and his wife stayed at home, made  sandwiches,         a table in the street and gave food to the homeless.

   The Mullers soon realized that food and clothing weren’t          . “What these people also need is warmth and        ,” says Rita. The Mullers were always willing to give their phone number to the street people and told them to phone anytime. Rita         there was somebody at home to answer the phone and their home was always         to anyone who couldn’t face another night on the street.

    The couple were soon          all their time and money, so Kurt visited food and clothing companies to         donations. Today, over thirty companies  regularly donate food and other goods to the cause and volunteers help to         them to the homeless. The public also give clothes and money and a shoe producer  even gives away new shoes.

    Kurt and Rita receive no payment for their hard work. “We feel like parents,” says Rita, “and parents shouldn’t        money for helping their children. The love we get on the streets is our salary.” Though Rita says she often gets       , she says she will continue with her work because she likes the feeling of having made a         in the world.

1.A. result                  B. reason              C. fact              D. idea

2.A. meals              B. houses              C.  preparations      D. suggestions

3.A. began                B. met                C. called              D. left

4.A. asleep                B. alone               C. across             D. away

5.A. brought up          B. put aside            C. set up             D. gave away

6.A. enough             B. necessary          C. helpful              D. expensive

7.A. right                 B. freedom             C. courage             D. caring

8.A. found out          B.  made sure        C. looked up        D. worked out

9.A. open                 B. crowded           C. noisy               D. near

10.A. spending           B. wasting             C. costing             D. taking 

11.A. pay for            B. ask for              C. look into         D. carry out

12.A. give away          B. give in              C. give out             D. give up

13.A. raise              B. borrow             C. save                D. expect

14.A. surprised          B. excited              C. tired                D. shy

15.A.  difference           B. decision           C.  plan             D. rule

 

查看答案

―Shall we have our house painted?

―________I think it’s fine as it is.

A. Why not?      B. Better not.   C. Go ahead.     D. Not exactly.

 

查看答案

Sarah made ________ to the airport just in time to catch her plane this morning.

A. it            B. this         C. herself        D. that

 

查看答案

It’s important to learn to take a positive attitude ________ life when you are ________ trouble.

A. to; under      B. of; in         C. towards; in    D. with; in

 

查看答案

―Could you please tell me ________?

―Well, we have several. What kind of museums do you like ?

A. if there were any good museums in Newtown

B. if there were some good museums in Newtown

C. if there are any good museums in Newtown

D. if there are some good museums in Newtown

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.