满分5 > 初中英语试题 >

根据所给词的适当形式填空(15分) 1.Bill and I ________(...

根据所给词的适当形式填空(15分)

1.Bill and  I ________(agree)in the past,but we’re good friends now.

2.Just now more than one murderer ________(arrest) by the police.

3.You have to stay at home because it _______(rain)heavily outside.

4.With the help of the computer, the spacemen can be sent to the space even______(safe).

5.Mr Green asks Kate and me not to keep worries to _________.(we)

6.She looked ________at her son(angry) and didn’t say a word.

7.Look!Here __________(come) the bus.Let’s get on it.

8.Lei Feng devoted all his time he had to __________(help) people in need.

9.If you _________(not be)careful, you’ll make many mistakes.

10.---The bike has broken down many times.

-----Yes,and I don’t think it is worth_______(repair)

11.China sent up Chang’e III into space on December 2,2013 ________(成功).

12.They are going to have a big dinner to celebrate their grandpa’s ______birthday.(90)

13.The victim was attacked with a knife and found ________the next day.(死)

14.Fine behaviour and good manners will have important good ______on teenagers.(影

15.Could you help tell me where the ___________skirts are?(演员)

 

1.disagreed 2.was arrested 3.is raining 4.more safely 5.ourselves 6.angrily 7.comes 8.helping 9.aren’t 10.repairing 11.successfully 12.ninetieth 13.dead 14.effects 15.actresses 【解析】 试题解析: 1.考查反义词。句意:比尔和我过去意见不和,但现在我们是好朋友。agree意见一致,反义词为diagree意见不和;根据but,可知前后转折,根据in the past过去,可知为一般过去时,故答案填disagreed. 2.考查被动语态。句意:刚才不止一个凶手被警察逮捕。arrest逮捕;根据 by the police被警察,可知为被动语态,根据just now可知为一般过去时,故答案填was arrested. 3.考查现在进行时。句意:你必须呆在家里,因为外面在下大雨。rain下雨;根据You have to stay at home 你必须呆在家里,可知此时正在下雨,故答案填is raining. 4.考查副词。句意:在计算机的帮助下,宇航员甚至可以更安全地被送到太空。safe安全的,形容词,其副词为safely安全地;根据even甚至,可知为比较级,副词修饰动词sent,故答案填more safely 5.考查代词。句意:格林先生让我和凯特不要一直担心我们自己。we人们,根据语境可知为反身代词,故答案填ourselves. 6.考查副词。句意:她生气地看着她的儿子,没说一句话。angry生气的,副词为angrily;look at看,副词修饰动词look,故答案填angrily 7.考查倒装句。句意:看!公交车来了,咱们上车吧。come来;倒装句,主语为the bus,故答案填comes。 8.考查动名词。句意:雷锋把他的一生奉献给了需要帮助的人们。help帮助; devote to doing sth奉献,故答案填helping. 9.考查条件状语从句。句意:如果你不认真,就会出很多错。make mistakes出错;if引导的条件状语从句,主将从现,故答案填aren’t. 10.考查固定搭配。句意:自行车已经坏了好多次了。是的,我认为它不值得修了。repair修理;be worth doing值得做某事,故答案填 repairing. 11.考查副词。句意:中国于2013年12月2日向太空成功发现了嫦娥三号。成功 success,形容词为successful,副词为successfully; send up发射;副词修饰谓语动词send up, 故答案填successfully. 12.考查数词。句意:他们将举办一个大型晚宴庆祝他们的爷爷的90岁生日。90 ninety,序数词为ninetieth第九十;根据birthday生日,可知为序数词,故答案填ninetieth. 13.考查主语补足语。句意:受害者被人用一把刀袭击,第二天发现死了。死dead; was found谓语,形容词做主语the victim受害者的补足语,故答案填dead. 14.考查固定短语。句意:良好的行为和礼仪将会对青少年产生重要的好的影响。 effect影响,可数名词,have effect on对……有影响,故答案填effects. 15.考查名词所有格。句意:你能告诉我女演员的裙子在哪儿吗?演员actor;根据 skirts裙子,可知为女演员;根据语境可知是女演员的裙子,故答案填actresses’. 考点:单词拼写。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Making sense of how the US shows humor

Living in a new country gives me many surprises. The first surprise was the way that the US people speak

One day I saw someone was having a public speech in a square. I thought it would be a serious speech. But I soon found it became a kind of entertainment show.

   The speaker told the audience to protect the environment with humorous words. Later he said some people’s behavior didn’t go with their words. He took the example of Taylor Swift’s song We Are Never Ever Getting Back Together.[

   He said that since Swift doesn’t want to be with the boy any more, she doesn’t need to speak it aloud, she doesn’t need to sing unless she still keeps in touch with that guy. It sounds like she is a hypocrite.

   Then he sang the song in a funny way. The audience laughed out loudly. I felt a little angry because Swift is my favourite star. I couldn’t understand why they laughed at Swift.

As time goes on, I find many US people make fun of others. But they don’t mean to hurt them. They do that to show closeness and humour. And people who are laughed at seldom get angry. Now I understand the speaker at the square. Now I’ve got used to the way the US people speak.

   It’s easy to find culture shock when you’re in a new place. But everyone should learn to understand different cultures and customs. 

1.The man in the square was _______________.

A. teaching people how to give a speech       

B. calling on people to protect the environment

C. giving a singing show in public            

D. criticizing the US government           

2.What does the underlined word “hypocrite” in Paragraph 4 mean?

A. 会唱歌的人      B. 真诚的人       C. 虚伪的人    D. 爱护环境的人

3.From Paragraph 6, we learn that_________________.

A. many US people like to laugh at others  

B. many US people are friendly and humorous

C. the US people get angry at others easily 

D. the writer doesn’t like the way the US people speak          

4.Which is Not suitable for the passage?

A. The writer went to America and protect the environment.

B. Americans show humour in a different way from China.

C. It’s easy to find culture shock when you are in a new place.

D. Tailor Swift is an American famous singer.               

5.What does the article mainly talk about?

A. Differences between the Chinese and the US people.      

B. In what way the US people speak in public.

C. How to get used to life in the US.  

D. A Chinese girl’s culture shock experience in the US.

 

查看答案

We all have our own ways of sharing our life experiences with others.

Photographers use cameras, artists use brushes, musicians use songs and writers use stories.

Spencer Johnson’s story Who Moved My Cheese? shows changes exist in(存在于)our life. Life changes and so we do. We must change ourselves to face the changing environment, or we will fail.

Just look at the cycle(循环)of the seasons. Trees bud(发芽)in spring and in summer their leaves turn green. In autumn, their leaves start to fall onto the ground. When winter comes, there are no leaves on trees. Next spring the cycle begins again. Since we know there are cycles in nature, we can prepare for them. We know it is colder in winter and hotter in summer, so we can dress properly.

Since we accept the cycles of nature, we should also accept the changes in our life.

We can prepare ourselves for changes by becoming more flexible(灵活的). We can regard the changes in our life as chances. As we keep changing ourselves, we can keep up with the changes in our life.

1.What do writers use to share their life experiences?       

A. Stories.  B. Newspapers.    C. Basketballs.     D. Pianos.

2.Who Moved My Cheese? tells us that ______________.

A. changes exist in our life 

B. we should move others’ things      

C. we should use books to share our life experiences    

D. there are difficulties in our life

3.The cycle of the seasons means _____________.

A. we should wear warm clothes in winter      

B. we should accept the changes in our life

C. we should prepare for the weather                           

D. leaves turn yellow in autumn

4.If you fail a test,what should you think according to the passage?

A. I have no chance to pass the test.

B.Exams are hard for me.

C. I have bad luck.                         

D. It’s good for me because I know there are more to learn.

5.What’s the main idea of this passage?

A. Weather changes in different seasons.    

B. Who Moved My Cheese? Is a good book.

C.We should change ourselves when life changes.                        

D. We should not lose heart when we meet with difficulties.

 

查看答案

Many people say that they are working too many hours. They don’t have enough time to relax or to stay with their family.

   Work hours are different from one country to another. In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2,159 hours a year. That means a Japanese worker works 513 more hours a year than a French worker.

   Why do people work so many hours? Some people work extra hours because they want to make more money. However, many companies don’t pay overtime. Their workers don’t get more pay for more work. Some people think it’s their duty to work more hours. Some are afraid of losing their jobs if they don’t work more hours.

   Many people say that their vacations are too short. In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the United States, two weeks. One study shows fewer than half of workers used all their vacation days. In Great Britain, there is a saying, “All work and no play makes Jack a dull boy.” If that is true, there must be a lot of dull people in the world.

1.A Japanese worker works __________ more hours a year than a French one.

A. 513    B. 1,646           C. 2,159           D. 3,805

2.The word “overtime” in Paragraph 3 means _____________.

A. 税费   B. 加班费        C. 学费                 D. 冷饮费

3.People in ________ get only two weeks of paid vacation a year.

A. France   B. Germany   C. the United States   D. Great Britain 

4.Which of the following is true according to the passage?

A. No companies offer vacations to their workers.

B. Many people say they have enough time to relax.

C. Not all companies pay their workers for more work.

D. More than half of workers use all their vacation days.

5.What can we infer(推断) from the passage?

A. Many workers have to work long hours.    

B. Many people have vacations long enough.

C. Work hours are the same around the world. 

D. There are a lot of dull people in the world

 

查看答案

Live Music---Late Night Jazz

    Enjoy real American jazz from Herbie Davis, the famous trumpet(号手). He is known to play well into the early hours, so don’t want to get much sleep.

PLACE: The Jazz Club     DATES: 15---23 June

PRICE: ¥100-150        TIME: 10 p.m. till late!

TEL: 4668736

Scottish Dancing

Scottish dancing is nice and easy to learn. The wonderful dance from England will be given.

PLACE: Jack Stein’s      DATES: 10-20 May

PRICE: ¥150           TIME: 7-10 p.m.

TEL: 4021877

Shows---Anhui Museum

There are 12,000 pieces on show here. You can see the whole of Chinese history.

PLACE: Anhui Museum           DATES: 1Mar-30 Jun

PRICE: ¥130                  TIME: Mon-Fri  9a.m-5p.m.  

Saturday  9a.m.-9p.m.

TEL: 4886888

Your pen friend is coming from Australia to your city for a holiday. You send him this E-mail to tell him something about the hotels.

SUN HOTEL

Dates                Prices(a night)

1Oct-31Dec             ¥168

1Jan-31Mar             ¥148

1Apr-30Apr(closed)       ……

1May-31May            ¥188

1Jun-30Sep              ¥208

ROSE HOTEL

Prices(a night)

¥198

¥178

……

¥218

¥248

 TEL: 4686788   E-mail: Li Hong@163.com.

1.If you want to watch dancing, you can call______.

A. 4668736                B. 4021877                 C. 4886888    D. 4686788

2.You can’t see the whole of Chinese history at______ in April in Anhui Museum.

A. 3p.m. on Sunday             B. 11:30a.m. from Monday to Friday  

C. 10a.m. on Saturday            D. 4p.m. on Thursday

3.You can enjoy ______ at Jack Stein’s.

A. American Jazz                 B. Scottish dancing

C. 12,000 pieces on show     D. yourself all night

4.Sun Hotel and Rose Hotel are open for______ months of the year.

A. twelve                     B. ten                    C. eleven         D. nine

5.You have ¥140, and you can ______ in May.

A. watch Scottish dancing    B. go to Anhui Museum                 

C. listen to Jazz           D. stay in Sun Hotel for a night

 

查看答案

When I was nine years old, I used to go to the post office with my mother, to send greeting cards to my aunt in Singapore. To me, these trips were really        memories. And receiving mail through a mailbox outside our gate was just as exciting.

My small hands could       get the mail without using a key! I could never        to see how much I was getting. Oh, a letter! From Singapore! I would run back home and show it to my       . When there was a letter for me, I wouldn’t run—I would open it right there.

After my family moved back to Singapore, I         going to the post office. Years later, my company sent me to Shanghai, and the post office found me again. Two years ago I celebrated my       with five friends on top of the mountain in Longsheng, China. At sunrise we        up to enjoy a beautiful view from the mountain top. Later in the afternoon, as we were going        the mountain and returning from the sunrise viewing place, a small      caught our attention. It only sold noodles, coffee and had a China        sign.

We asked the owner if she could really send mail. She happily said yes. It seemed hard to believe        we were at the highest point of the mountain. I picked one postcard out and asked my friends to write         a birthday note. We bought a stamp, wrote some notes and gave the shop owner the postcard. Three weeks later, I arrived home and       my mailbox. Hello, postcard! I broke into a big smile.

That birthday postcard attracted me again to the post office. I had       the post office all these years. Today I       send postcards to friends. And every time I am at the post office buying stamps, I cannot help but smile—how one postcard will make its way across the world and brighten up someone’s day.

1.A. bad                B. poor               C. good             D. short

2.A. easily                B. simply        C. hardly                D. specially

3.A. weigh           B. wait              C. get                    D. plan

4.A. friend            B. aunt            C. mother            D. owner

5.A. enjoyed         B. stopped          C. hated                D. considered

6.A. wedding        B. return          C. success                D. birthday

7.A. broke           B. woke                     C. grew                D. stood

8.A. around          B. over             C. up                           D. down

9.A. bank            B. hospital             C. shop               D. river

10.A.Traffic     B.Life            C.Police         D. Post

11.A.because    B.though          C.while         D. when

12.A.him       B.me             C.her           D. them

13.A.bought     B.repaired         C.painted       D. opened

14.A.missed     B.influenced       C.studied       D. visited

15.A.just       B.seldom          C.still          D. never

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.