满分5 > 初中英语试题 >

A father was sitting at his desk and loo...

A father was sitting at his desk and looking at his bills when his young son rushed in and said, “Dad, because today is your birthday and you’re 40 years old, I’m going to give you 40 kisses, one for each year!” When the boy started kissing, the father shouted, “Oh, Andrew, don’t do it now. I’m too busy!”

The boy soon became silent as tears fell down from his big blue eyes. Feeling sorry, the father said, “You can finish the kisses later .”

The boy said nothing but quietly walked away. That evening the father said, “Come and finish the kisses now, Andrew!” But the boy didn’t.

Unfortunately, a few days later, the boy had an accident and died. His sad father wrote,“If only I could tell him how sorry I am for my thoughtless words, and how much my heart is hurting.”

Love is a two-way street. We must warmly accept any loving act, or others will take it as a “No” and it may leave a scar(伤痕). If we don’t receive love, our life will lose its true meaning.

Any loving act must be warmly accepted, or it will be taken as rejection and can leave a scar. If we are too busy to give and receive love, we are too silly! Nothing is more important than accepting love from those who are and dear to us.

根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题,每小题2分,满分10分)

1.On his father’s birthday, the boy wanted to      .

A. help his father write the bills.

B. give kisses to his father.

C. buy a gift for his father.

D. talk with his father.

2.The boy felt      when his father refused him.

A. sad                B. puzzled                   C. excited                    D. happy

3.A few days later, the boy      .

A. went back to school.

B. was hurt in an accident

C. was killed in an accident

D. was angry with his father

4.Which of the following is NOT true?

A. Andrew’s father was busy looking at his bills on his birthday.

B. Andrew was killed in an accident on his father’s birthday.

C. Andrew’s father asked him to give him the kisses later.

D. Andrew’s father felt sorry after the accident happened.

5.We can know from the passage that       .

A. love keeps one busy all the time.

B. love can make people happy and unhappy.

C. it is important to love people around us

D. we should learn to give and receive love

 

1.B 2.A 3.C 4.B 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了任何爱的行为都必须热情地接受,否则将被视为拒绝,可能会留下一个疤痕。如果我们忙得都不能给予和接受爱,我们就太愚蠢了!没有什么比接受来自爱我们和我们爱的人的爱更重要了。 1.细节理解题。根据短文第一段I’m going to give you 40 kisses, one for each year!描述,因为今天是你的生日,你40岁了,我要给你40个吻,一年一个。故选B。 2.细节理解题。根据第二段The boy soon became silent as tears fell down from his big blue eyes.描述男孩很快沉默下来,泪水从他的蓝色的大眼睛流下,可知男孩悲伤,故选A 3.细节理解题。根据第四段a few days later, the boy had an accident and died.描述,可知几天后男孩出了一起事故,死了。故选C。 4. 是非判断题。根据第四段a few days later, the boy had an accident and died.描述,可知几天后男孩出了一起事故,死了。由此可知B项小男孩死于父亲生日那天不正确,故选B。 5.归纳理解题。根据短文最后的总结可知我们应该学会给予和接受爱。故选D。 考点:情感故事类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

There are a lot of school rules around the world. For example, in Australia, Canada, Japan and the United States, students have to wear uniforms, and they are not allowed to wear earrings.

Some schools in Japan and other countries have rules about hair. For example, students are not allowed to change the color of their hair. In the United States, boys can not have their hair grow long.

For safety at some US schools, students must have a pair of indoor shoes at school every day. This makes sure students won’t fall over on the wet floors and keeps the schools clean.

Gum chewing is not allowed in many US school buildings, as it is difficult to clean up. And if students chew gum in class, they may not pay much attention to their studies.

In most foreign countries, school students are allowed to work part-time. But differently, Japanese school students are not allowed to work part-time or change the color of their hair.

根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题,每小题2分,满分10分)

1.Which countries should students not be allowed to wear earrings          in ?

A. England and Japan.                                    B. Australia and Japan.

C. Canada and China                                      D. The USA and France.

2.Are students allowed to change the color of their hair in Japan?

A. Yes, they aren’t .                                         B. No, they are.

C. Yes, they are.                                                       D. No, they aren’t

3.Why must students have a pair of indoor shoes at school every day       at some US schools?

A. This makes students exercise more easily.

B. This makes students won’t fall over on the wet floors.

C. This keeps the schools clean.

D. This keeps the schools clean and makes students safe.

4.What may happen if students chew gum in class?

A. It is difficult to clean up.

B. Students will fall over in the classroom.

C. Students may not pay much attention to their studies.

D. The teachers will be very angry.

5.What shouldn’t the students be allowed to do in Japan?

A. They aren’t allowed to chew gum.

B. They aren’t allowed to wear uniforms.

C. They are not allowed to work part-time or change the color of their hair.

D. They are not allowed to eat in the classroom.

 

查看答案

“Who needs a shopping mall (购物中心)if you have Taobao?” says Wang Lin, 28, a writer in Beijing.

Taobao, China’s largest online shopping site (网上风物网站),has become an important part of Wang Lin’s life. She spends lots of money on Taobao.

A growing number of Chinese Internet users like Wang have found the joys of online shopping. Most online shoppers are students or young workers. More women shop on line than men. Clothing and home-use products (产品) are the most popular on line.

It was reported that more than 250 billion (十亿) yuan was spent on online shopping last year, 80% through Taobao.

Taobao means “looking for treasure” in Chinese. People can find almost everything they need on Taobao, from clothes to books, from candies to DVD players.

You may question the security of online shopping, Wang Lin said, “It’s very safe and convenient (便利的). Unless you receive the products from the sellers and are satisfied with them, the shop owner will not get the money. You can also get your money back if you want to return the products.”

根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(共5小题,每小题1分,满分5分)

1.Taobao is China’s largest shopping mall.(   )

2.The number of Chinese Internet users is growing.(   )

3.Taobao is another way of saying “looking for pleasure.”(   )

4.The underlined word “security” means “safe”.(   )

5.From the passage we know, we can’t return the products if we don’t     like.(   )

 

查看答案

Jim is a boy who thinks a lot and learns a lot. One day when he was passing the elephants, he suddenly stopped. He saw a group of elephants and these big animals had a rope around their front     . The rope was very      , so the elephants could break it easily. But to his surprise,      did not.

Jim saw a trainer near the elephants. Then he walked over and asked him    . “Well,” the trainer said, “When they were very young and much smaller , we used the same       ropes to tie around their legs and, at that age, they were sure they      hold(约束)them. As they get bigger and bigger, thy still believe the ropes can hold them, so they     try to get away.”

Jim thought a lot     that. These animals could break their ropes at any time, but because they       they couldn’t, they didn’t give it a try.

Like the       many of us believe that we can’t do something in our life, just because we didn’t do it successfully in the past.

1.A. ears                B. legs                     C. teeth                  D. necks

2.A. short                   B. thick                   C. thin                           D. long

3.A. he                  B. it                      C. she                    D. they

4.A. what                    B. when                 C.      why                    D. where

5.A. color           B. size                    C. age                D. look

6.A. could                  B. couldn’t                  C. need                 D. needn’t

7.A. ever                    B. never                C. only                    D. sometimes

8.A. at                         B. in                             C.about                 D. to

9.A. agreed          B. forgot                  C. meant             D. believed

10.A. man                  B.elephants          C.ropes                   D. trainer

 

查看答案

—Is Mary         ?

   —No, she is a          girl.

A. twelve years old; fourteen years old.

B. twelve years old; fourteen -year -old.

C. twelve - year - old; fourteen years old.

D. twelve - year - old; fourteen - year -old.

 

查看答案

During the World Cup,some people           all night to watch the games.

A.wake up    B.Get up     C.stay up     D.make up

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.