满分5 > 初中英语试题 >

Grandfather Can Hear Me John likes choco...

Grandfather Can Hear Me

John likes chocolates(巧克力) very much, but his mother doesn’t give him. They’re  bad for his teeth, she thinks. John has a very nice grandfather. The old man loves John very much and sometimes he buys John some chocolates. Then his mother let him eat them. Because she wants to make the old man happy.

One Sunday evening before  his seventh birthday, he shouts, “Please, God(上帝), let them give me a big box of chocolates for my birthday.” His mother says,“God can’t hear you. Don’t 说明: 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!shout (叫喊)! ”

“I know,” says the clever boy with 说明: 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!a smile. “But my grandfather is in the next room. And he说明: 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!can.”

1.John’s mother doesn’t give him chocolates because_______.

A. John doesn’t like them.     B. They are bad for his teeth.

C. His mother has no money.   D. His mother doesn’t love him.

2.Who sometimes buys some chocolates for John?

A.  God     B. His mother    C. His grandfather   D. His grandmother

3.When the old man buys chocolates for John, his mother usually _______.

A. lets him eat them.                 B. doesn’t let him eat them

C. makes the old man unhappy                 D. feels happy

4.John is _____.

A. seventh years old.   B. seven-years-old .  C. seven years old .   D. 17 years old.

5.John shouts loudly(大声地)for chocolates because ______.

A. He wants God to buy chocolates for him.

B.He wants his grandfather to buy chocolates for him.

C.He wants God to hear him.

D.He wants his mother to buy chocolates for him.

 

1.B 2.C 3.A 4.C 5.B 【解析】 试题分析:这个故事说的是John 很爱吃巧克力,但他的妈妈不让他吃,因为这对他的牙齿不好。John 的爷爷很爱他,经常给他巧克力吃。John要过生日了,他大声的喊他要巧克力,是为了能让他的爷爷听到,好给他买。 1.细节理解题。根据文中but his mother doesn’t give him. They’re bad for his teeth可知,他妈妈不给他巧克力吃是因为巧克力对他的牙齿不好。故选B。 2.细节理解题。根据文中John has a very nice grandfather. The old man loves John very much and sometimes he buys John some chocolates.可知,John有一个爷爷,他的爷爷很爱他,有时候给他买巧克力吃。故选C。 3.细节理解题。根据文中Then his mother let him eat them. Because she wants to make the old man happy可知,如果John的爷爷给他买巧克力的话,他妈妈会让他吃,是因为他妈妈想让老人高兴。故选A。 4.推理判断题。根据文中One Sunday evening before his seventh birthday可知,John要过7岁生日了,所以,他是一个7岁的小孩。故选C。 5.推理判断题。根据文章最后可知,John要过生日了,他大声的喊他要巧克力,这样做是为了让他爷爷听到他的愿望,好让爷爷去买巧克力给他吃。故选B。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Now children can do many nice things after sch说明: 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!ool. They can read books, ride bikes, watch TV and play games. But boys like playing ball games best.

The children near my door often play football in the garden, and sometimes they break(打破) my windows. One Saturday afternoon I stay at home and read a book. After a few 说明: 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!minutes, I close my eyes and go to sleep. Suddenly(突然) a sound(声音) at the door wakes me up. Soon a little boy comes in.

说明: 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!Not one of my windows again?”

“ Oh, no!” answers the boy. “ Your window is open this time and our ball is in your bedroom. May I get it, please?”

1. The boys like ______ best after school.

A. reading books   B. riding bikes   C. watching TV   D. playing ball games

2. The boys ____________.

A. often play with me         B. often play football in my house

C. often come to my house     D. sometimes break my windows

3. One Saturday afternoon I _________.

A. read at home                                B. see the boys playing football

C. read a book in the garden                       D. play games with my son

4.The little boy comes to my house to _________.

A. get his ball   B. play with me

C. mend(修理) my window   D. break my window

5. Which of the following is WRONG?

A. The ball comes into my house through my window.

B. The boys often play football in the garden.

C. My house is near the garden.

D. The boys near my door break my windows every day.

 

查看答案

How does Fred sp说明: 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!end one week?

说明: 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

1.Where does Fred meet Ann?

A. At Brown’s house     B. In the hospital     C. At the station     D. At Kay’s house

2.For how many hours a week does Fred do his part—time job?

A. Five hours    B. Six hours. C. Ten hours   D. Eleven hours

3.        is ill in hospital.

A. Brown        B. Joy          C. Tom         D. Kay

4.Kay’s birthday is on        

A. Tuesday      B. Friday       C. Sunday      D. Thursday

5.What does Fred do on Saturday afternoon?

A. Play football   B. Study with Tom   C. Have a dancing class   D. Do part—time job

 

查看答案

I have a good friend.       name is Peter. We study in Beijing Sunshine Secondary School. We are in the same (同一个) class. He sits in front of      . His favourite lesson is Music. He       many CDs. He likes       music very much. He likes playing football, too. After school we often play football in the      . He is very helpful. We often help each     .

Peter is not Chinese. He is from      . He      his family comes to Beijing. His father is a doctor and his mother is a nurse. They work from Monday       Friday. At weekends, his mother likes shopping and his father likes fishing. Sometimes they go to the park. They all like Chinese food. The whole family       very happy.

 

1.A. He      B. His         C. She        D. Her

2.A. I          B. my         C. mine     D. me

3.A. have          B. has        C. there is D. there are

4.A. listen B. listen to         C. listening         D. listening to

5.A. classroom  B. library C. playground D. bookshop

6.A. one    B. other    C. others   D. some

7.A. England      B. Chinese         C. English  D. American

8.A. from  B. on        C. with       D. for

9.A. and    B.like         C. with       D. to

10.A. be    B. am         C. is           D. are

 

查看答案

The supermarket near my home opens at 9 every morning. It’s half past ten now, it’s _______ I think.

A. close          B. closed       C. open        D. opened

 

查看答案

He was born ______ a cold winter morning.

A. on           B. in            C. at             D. /

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.