满分5 > 初中英语试题 >

There are eight planets that travel arou...

There are eight planets that travel around the sun. They are much smaller than the sun and stars which are shining balls of hot gases. The sun and stars produce their own heat and light. The planets do not produce heat or light. They get almost all of their heat and light from the sun. Each planet has features that make it unique.

*Neptune's surface temperature is about 370 °F below zero! It's the farthest from the Sun.

*Jupiter is the biggest of the eight planets, It's about 1000 times bigger than Earth,

* Uranus rotates while lying on its side. It takes 84 Earth years to orbit the sun(绕太阳转)

*There are many rings round Saturn. It takes Saturn l0,759 Earth days to orbit the sun.

1.The difference between a star and a planet is that________.

A.a star is much smaller than a planet

B.a planet is a shining ball of hot gases

C.planets produce most of their own heat and light while stars don't

D.planets get heat and light from stars while stars produce their owns

2.What's TRUE about Uranus?

A.It's the sixth planet from the sun.

B.It needs more time to orbit the sun than Saturn.

C.Its temperature is about-370"F.

D.It rotates in the same way as other planets

3.The underline word "ring”means________.

A.戒指 B.空间站 C.行星环 D.圆形

4.It's possible you read this article in a________class.

A.geography B.biology C.Physical-Education D.chemistry

 

1.D 2.B 3.C 4.A 【解析】 本文介绍了八大行星以及它们与恒星的区别。分别介绍了每颗行星的独特的特征。 1.细节理解题。题干问:恒星和行星的区别在于_______。根据“The sun and stars produce their own heat and light.”太阳和星星产生它们自己的热和光。以及句子“They get almost all of their heat and light from the sun.”它们几乎所有的热量和光都来自太阳。可知,行星从恒星获得热量和光,而恒星产生自己的能量。故选D。 2.细节理解题。结合所给的图片可知,天王星是离太阳第七颗行星。因此A不对;根据“Neptune's surface temperature is about 370 °F below zero!”海王星的表面温度大约是零下370华氏度!因此C不对;根据“Uranus rotates while lying on its side.”天王星侧卧旋转。与其他行星旋转的方式不同。因此D不对;根据“It takes 84 Earth years to orbit the sun(绕太阳转).”天王星绕太阳公转需要84个地球年。以及句子“It takes Saturn l0,759 Earth days to orbit the sun.”土星绕太阳公转需要10, 759个地球日。即:84个地球年相当于30,660个地球日。可知,天王星需要比土星更多的时间环绕太阳运行。可知,说法正确的是B。 3.词意猜测题。根据“There are many rings round Saturn.”土星周围有许多环。观察所给的图片以及选项可知,这里的ring应该是“行星环”的意思。“行星环”是指围绕着行星运转的宇宙尘和小颗粒形成扁平盘状的区域。故选C。 4.细节理解题。本文介绍了有八颗行星围绕太阳运行。行星和恒星是不同的。分别介绍了每颗行星的独特的特征。本文与地里有关,因此在地里课上能学到。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    As an English, I can speak threes languages - English, German and French, so do you think the British people are very good language learners? The fact is that they aren’t.

Some statistics from the survey done by the European Commission showed that 62% of the British people only speak English. 38% speak at least one foreign language and 18% speak two or more. Compared with the British people, 56% of the people in other European countries speak at least one foreign language and 28% speak two or more.

From this you can see that the British people are famous for not speaking foreign languages and that they are not good language learners in Europe.

And the survey also showed that English is the most widely-spoken foreign language. Many European people can have a conversation in English. That's why my people don't think it is necessary to learn a foreign language.

In Britain, students are not required to learn a foreign language. That means learning a foreign language is only an option at school. In UK schools it is common for children to start learning a foreign language at 11 and many of them give it up at 14. So why don't students continue learning foreign languages at school? Because they think it is more difficult to get good marks in languages than in other subjects such as science or history. To solve this situation, the British government is looking for different ways to improve language learning at school. One way is to start learning it at a much younger age. Another one is to give school children more choices.

Changing the British attitude(态度)to learning foreign languages may be a hard task but the government decides to try!

1.The writer comes from________.

A.America B.China C.Britain D.Germany

2.Which of the following about the British people is TRUE?

A.They are good language learners.

B.62% of them speak two or more languages.

C.They are famous for speaking foreign languages,

D.More than half of them only speak English

3.According to the passages, students in Britain prefer(更喜欢)to learn________.

A.science or German B.history or German

C.science or history D.German or French

4.In Paragraph 5,“this situation" 'refers to the fact that British students________.

A.give up learning a foreign language B.only like science or history

C.take up learning a foreign language D.learn science and history ate

5.What is the best title of the passage?

A.Learning to Speak English B.Foreign Language Learning in UK

C.Junior High Schools in UK D.Young English Learners in Europe

 

查看答案

    Good news! To celebrate our 2l anniversary, there are some promotions(优惠) in Tines Cinema. This celebration lasts seven days, from Saturday, November 9, 2019 to Friday, 15". Here is the poster.

Film

The Captain

My People My Country

The Climbers

Mistress of Evil

Price

 

$10

 

$12

(50% off for students)

$8

 

$10

 

Date

 

Nov9

Nov 11

Nov 1

Nov 10

Nov 11

Nov 12

Nov 10

Nov 14

Nov 12

Nov 14

Nov 15

Nov 13

 

Time

 

9:00 am

4:30pm

8:20pm

10:00 am

7:10 pm

9:30pm

9:20 am

3:10 pm

5:30 pm

7:50 am

9:50am

11:50 am

Tips

 

*50% off on Tuesday for all.

*Free for children under 6 years old.

*A free bottle of soft drink for students with student ID during our celebration.

For more details, please call us at 878-9201.

 

 

 

 

1.Which movie can we watch on the afternoon of November 14th.

A.The Captain B.My People, My County

C.The Climbers D.Mistress of Evil

2.You can find the following information in the poster EXCEPT________.

A.the price of each movie B.the place of the cinema

C.the time of the celebration D.the way to know more details

3.If you're a student and you want to watch My People, My Country on Nov 10 with your father and your five-year-old brother, you need to pay________

A.$12 B.$18 C.$24 D.$36

4.If you want to watch the movies with your workmate in the same office, you can get the best price on______.

A.Nov9 B.Nov 10 C.Nov l1 D.Nov 12

5.Which of the following is TRUE about the poster?

A.One can't watch the film without an ID. B.All need to pay for the tickets.

C.one can enjoy 50% off without a student ID. D.All can be offer a free soft drink.

 

查看答案

    When I was 8 years old, I went to the USA with my parents. I can still _______ the first Halloween holiday I had in the USA.

On the morning of Halloween, we paid a visit to a pumpkin farm. Each of us brought a pumpkin to school with us. I used the pumpkin to make a_________which had two triangle eyes and a scary mouth.

In the afternoon, we _________the Halloween costumes (服装) and went on parade in school. Some of the costumes were nice, but some of them looked _________ .I chose to wear a suit of Superman's clothes.

I did a lot of things that day, but the part I liked best was "Trick or Treat" in the evening After diner, I went outside with a(n) _________ bag. I hoped to get a lot of _________from people. At first. I was a bit _______. So when I knocked at the door, my heart was beating very fast. A lady came out, and I said carefully to her, "Trick or Treat" I said in a _________ voice, and even myself could hardly hear it. To my surprise, the lady was so kind to give me two candy bars, and I was so excited, thanked the lady and moved on. I couldn't remember how many _______I visited, but I could remember how many candies I got--9l pieces of candy that day, and I was so happy. What a wonderful Halloween I had! And I__________we could have a Halloween every month!

1.A.remind B.remember C.spread D.polish

2.A.postcard B.present C.lantern D.cake

3.A.dress as B.take up C.lay out D.put on

4.A.scary B.great C.general D.beautiful

5.A.full B.heavy C.broken D.empty

6.A.money B.candies C.spiders D.help

7.A.active B.happy C.nervous D.tired

8.A.loud B.quiet C.silent D.patient

9.A.houses B.friends C.relatives D.gardens

10.A.like B.warn C.wish D.suggest

 

查看答案

My mom always encourages me to write more. She tells me that “________”

A.It's a piece of cake B.Practice makes perfect

C.All roads lead to Rome D.It serves you right

 

查看答案

—What is your school life like, Xu Lin?

—Very busy. Much homework needs _______ every day.

A.to complete B.to be completing C.to be completed D.complete

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.